Het aantal kmo-bedrijfsleiders dat denkt binnen een jaar meer personeel in dienst te hebben, nam toe tot 28,3 procent, tegenover 22,4 procent drie maanden geleden. De cijfers zijn in Vlaanderen (29,8 procent) en Wallonië (28,9 procent) nagenoeg gelijk, terwijl Brussel net geen 20 procent haalt.

Niet onmiddellijk

De kmo-zaakvoerders geven tegelijkertijd aan dat de aanwervingen niet onmiddellijk zullen gebeuren, maar veeleer pas in de loop van volgend jaar. "Een en ander doet vermoeden dat de geplande aanwervingen nog even uitgesteld worden tot de eerste maatregelen van de taxshift effectief voelbaar zijn in de kmo-wereld, vanaf januari volgend jaar", stelt SD Worx-expert Johan Van Duyse. Hij voegt toe dat allicht ook andere factoren meespelen, zoals de economische groei.

Unizo

De kmo-tewerkstellingsenquête van SD Worx ligt in lijn met de kmo-barometer die ondernemersorganisatie Unizo in september voorstelde. Toen klonk het dat de Vlaamse kmo's de komende maanden minstens 8.000 jobs zouden creëren, de meest positieve jobprognose sinds 2008.

De taxshift omvat een hele reeks maatregelen. Voor zelfstandigen en kmo's is onder meer van belang dat de werkgeversbijdrage die ze betalen op personeel, zal dalen van 32,4 naar 25 procent, en dat ze minder sociale lasten betalen voor de eerste aanwervingen, zo staat op de Unizo-website.

Aan de kmo-tewerkstellingsenquête van SD Worx namen bijna 570 bedrijven (van 5 tot 99 werknemers) deel. De foutenmarge bedraagt 3 procent. (Belga/BO)

Het aantal kmo-bedrijfsleiders dat denkt binnen een jaar meer personeel in dienst te hebben, nam toe tot 28,3 procent, tegenover 22,4 procent drie maanden geleden. De cijfers zijn in Vlaanderen (29,8 procent) en Wallonië (28,9 procent) nagenoeg gelijk, terwijl Brussel net geen 20 procent haalt. De kmo-zaakvoerders geven tegelijkertijd aan dat de aanwervingen niet onmiddellijk zullen gebeuren, maar veeleer pas in de loop van volgend jaar. "Een en ander doet vermoeden dat de geplande aanwervingen nog even uitgesteld worden tot de eerste maatregelen van de taxshift effectief voelbaar zijn in de kmo-wereld, vanaf januari volgend jaar", stelt SD Worx-expert Johan Van Duyse. Hij voegt toe dat allicht ook andere factoren meespelen, zoals de economische groei. De kmo-tewerkstellingsenquête van SD Worx ligt in lijn met de kmo-barometer die ondernemersorganisatie Unizo in september voorstelde. Toen klonk het dat de Vlaamse kmo's de komende maanden minstens 8.000 jobs zouden creëren, de meest positieve jobprognose sinds 2008.De taxshift omvat een hele reeks maatregelen. Voor zelfstandigen en kmo's is onder meer van belang dat de werkgeversbijdrage die ze betalen op personeel, zal dalen van 32,4 naar 25 procent, en dat ze minder sociale lasten betalen voor de eerste aanwervingen, zo staat op de Unizo-website. Aan de kmo-tewerkstellingsenquête van SD Worx namen bijna 570 bedrijven (van 5 tot 99 werknemers) deel. De foutenmarge bedraagt 3 procent. (Belga/BO)