De eerste zes weken mag je domme vragen stellen
Vraag de dingen die je niet weet. Na zes weken kan dat niet meer, dan vindt iedereen dat je inmiddels op de hoogte moet zijn.

Ga op tijd naar bed en zet andere activiteiten tijdelijk op een lager pitje Gapend achter de computer of in een werkoverleg maak je een weinig alerte indruk. Geef jezelf tijd om te wennen. De prioriteit ligt nu bij werken.

Ontdek hoe de organisatie in elkaar zit
Zorg dat je een organisatieschema te pakken krijgt. Zoek uit wat andere onderdelen van het bedrijf doen, en vul de namen in van mensen die op een belangrijke plek zitten.

Wees je bewust dat theorie iets anders is dan praktijk
Misschien doen je collega's in jouw ogen van alles fout. Toch werkt het niet om met kritiek te komen voor je hebt uitgezocht waarom ze doen zoals ze doen.

Leer de geheimtaal
Ieder bedrijf heeft uitgesproken en onuitgesproken codes. De afkortingen bijvoorbeeld. Noteer alle afkortingen die je in de eerste maand hoort met de betekenis ervan op een lijstje.

Geef je grenzen aan
Een professional die geen nee kan zeggen, is een slechte professional.

Bijdehand is iets anders dan arrogant
Heb je het idee dat je minder verdient dan je collega's? Als je daarover wilt praten, moet je kunnen aantonen wat je tot dan toe gepresteerd hebt.

Houd je mening over je nieuwe baas voor je
Wacht nog even voor je je mening over de werkvloer en je privéleven aan een nieuwe collega geeft. Misschien is hij niet te vertrouwen.

Word lid van het feestcomité Als je in die groep gaat, leer je iedereen kennen. Je ziet hoe alles informeel geregeld wordt, en: daar zitten ook de andere leuke mensen in.

Bron: Intermediair.nl

De eerste zes weken mag je domme vragen stellen Vraag de dingen die je niet weet. Na zes weken kan dat niet meer, dan vindt iedereen dat je inmiddels op de hoogte moet zijn. Ga op tijd naar bed en zet andere activiteiten tijdelijk op een lager pitje Gapend achter de computer of in een werkoverleg maak je een weinig alerte indruk. Geef jezelf tijd om te wennen. De prioriteit ligt nu bij werken. Ontdek hoe de organisatie in elkaar zit Zorg dat je een organisatieschema te pakken krijgt. Zoek uit wat andere onderdelen van het bedrijf doen, en vul de namen in van mensen die op een belangrijke plek zitten. Wees je bewust dat theorie iets anders is dan praktijk Misschien doen je collega's in jouw ogen van alles fout. Toch werkt het niet om met kritiek te komen voor je hebt uitgezocht waarom ze doen zoals ze doen. Leer de geheimtaal Ieder bedrijf heeft uitgesproken en onuitgesproken codes. De afkortingen bijvoorbeeld. Noteer alle afkortingen die je in de eerste maand hoort met de betekenis ervan op een lijstje. Geef je grenzen aan Een professional die geen nee kan zeggen, is een slechte professional. Bijdehand is iets anders dan arrogant Heb je het idee dat je minder verdient dan je collega's? Als je daarover wilt praten, moet je kunnen aantonen wat je tot dan toe gepresteerd hebt. Houd je mening over je nieuwe baas voor je Wacht nog even voor je je mening over de werkvloer en je privéleven aan een nieuwe collega geeft. Misschien is hij niet te vertrouwen. Word lid van het feestcomité Als je in die groep gaat, leer je iedereen kennen. Je ziet hoe alles informeel geregeld wordt, en: daar zitten ook de andere leuke mensen in. Bron: Intermediair.nl