Op de terreinen van Delta Light in de industriezone van Wevelgem ging een oude loods tegen de vlakte. De bestaande black box met mathematische glaspartijen en wit interieur krijgt een verlengstuk van 5500 vierkante meter oppervlakte en 26 meter hoogbouw, deels voor bijkomende productiecapaciteit, deels voor logistieke afhandeling en dus betere efficiëntie.

"De productie gebeurt zo veel mogelijk geautomatiseerd", zegt Ameloot. "We kunnen niet anders, gezien de Vlaamse loonkosten. Maar er is meer. De extra ruimte hebben we nodig voor het inhouse ontwikkelingsproces dat sinds de introductie van led veel intenser en complexer werd en nieuwe eisen stelt aan de productie. Alles gebeurt hier intern: van de eerste prototypes tot de testen in ons internationaal erkend labo."

Als fabrikant van architecturale designverlichting is Delta Light de marktleider in België. Het exporteert ook naar 120 landen, goed voor 70 procent van de omzet. In België tekent het voor 62 miljoen euro omzet met 250 medewerkers. In de achttien buitenlandse filialen werken nog eens 350 mensen. Niet slecht voor een bedrijf dat in 1989 begon met twee man: Paul Ameloot, bijgestaan door zijn vrouw.

Delta Light blijft een onafhankelijk familiebedrijf, want Ameloot heeft de bedrijfsleiding formeel aan zijn zonen Peter en Jan overgedragen. Niet zomaar, wel na een voorbeeldig voorbereidingsproces met advies van professionele derden. "We hebben er drie jaar aan gewerkt met de hulp van fiscalisten", zegt Paul Ameloot. "Ik onthoud dat het in Vlaanderen zelfs niet eenvoudig is om je bedrijf door te schuiven aan je kinderen." (KC)

Het volledige artikel over Delta Light leest u deze week in Trends.

Op de terreinen van Delta Light in de industriezone van Wevelgem ging een oude loods tegen de vlakte. De bestaande black box met mathematische glaspartijen en wit interieur krijgt een verlengstuk van 5500 vierkante meter oppervlakte en 26 meter hoogbouw, deels voor bijkomende productiecapaciteit, deels voor logistieke afhandeling en dus betere efficiëntie. "De productie gebeurt zo veel mogelijk geautomatiseerd", zegt Ameloot. "We kunnen niet anders, gezien de Vlaamse loonkosten. Maar er is meer. De extra ruimte hebben we nodig voor het inhouse ontwikkelingsproces dat sinds de introductie van led veel intenser en complexer werd en nieuwe eisen stelt aan de productie. Alles gebeurt hier intern: van de eerste prototypes tot de testen in ons internationaal erkend labo." Als fabrikant van architecturale designverlichting is Delta Light de marktleider in België. Het exporteert ook naar 120 landen, goed voor 70 procent van de omzet. In België tekent het voor 62 miljoen euro omzet met 250 medewerkers. In de achttien buitenlandse filialen werken nog eens 350 mensen. Niet slecht voor een bedrijf dat in 1989 begon met twee man: Paul Ameloot, bijgestaan door zijn vrouw. Delta Light blijft een onafhankelijk familiebedrijf, want Ameloot heeft de bedrijfsleiding formeel aan zijn zonen Peter en Jan overgedragen. Niet zomaar, wel na een voorbeeldig voorbereidingsproces met advies van professionele derden. "We hebben er drie jaar aan gewerkt met de hulp van fiscalisten", zegt Paul Ameloot. "Ik onthoud dat het in Vlaanderen zelfs niet eenvoudig is om je bedrijf door te schuiven aan je kinderen." (KC) Het volledige artikel over Delta Light leest u deze week in Trends.