De retailgroep Delhaize is een van de bedrijven die van de Europese Commissie een onderscheiding voor sociaal en ethisch verantwoord ondernemerschap hebben gekregen.

De Europese Commissie heeft CSR Awards uitgereikt aan bedrijven uit 29 landen. CSR staat voor corporate social responsability. Met de prijzen wil Europa sociaal en ethisch ondernemen belonen.

Belgische distributiegroep kreeg een CSR Award in de categorie grote bedrijven. Ze kreeg de onderscheiding omdat ze in de Delhaize-winkels het aanbod aan visproducten opgewaardeerd heeft en nu enkel nog selecteert op basis van de strengste milieucriteria. De keten werkte daarvoor samen met het Wereldnatuurfonds (WWF), dat bedrijven helpt ecologisch en ethisch te handelen.

In de categorie kmo's viel de Leuvense stadsontwikkelaar Ertzberg in de prijzen. Ertzberg bedacht de Human Capital Card, die wordt aangeboden aan een lokaal buurtwerkcomité ('t Lampeke). Dankzij dit concept kan het buurtcomité een beroep doen op de expertise, het advies en waar nodig ook de financiële steun van Ertzberg. (KC)

De retailgroep Delhaize is een van de bedrijven die van de Europese Commissie een onderscheiding voor sociaal en ethisch verantwoord ondernemerschap hebben gekregen.De Europese Commissie heeft CSR Awards uitgereikt aan bedrijven uit 29 landen. CSR staat voor corporate social responsability. Met de prijzen wil Europa sociaal en ethisch ondernemen belonen. Belgische distributiegroep kreeg een CSR Award in de categorie grote bedrijven. Ze kreeg de onderscheiding omdat ze in de Delhaize-winkels het aanbod aan visproducten opgewaardeerd heeft en nu enkel nog selecteert op basis van de strengste milieucriteria. De keten werkte daarvoor samen met het Wereldnatuurfonds (WWF), dat bedrijven helpt ecologisch en ethisch te handelen. In de categorie kmo's viel de Leuvense stadsontwikkelaar Ertzberg in de prijzen. Ertzberg bedacht de Human Capital Card, die wordt aangeboden aan een lokaal buurtwerkcomité ('t Lampeke). Dankzij dit concept kan het buurtcomité een beroep doen op de expertise, het advies en waar nodig ook de financiële steun van Ertzberg. (KC)