'We hebben de voorbije jaren gezien dat overheden in Antwerpen ook kopen van start-ups, daardoor genieten we meer vertrouwen bij private bedrijven, zoals in de haven.'

Rombit onstond vijf jaar geleden, aan de vooravond van Internet of Things, de technologie die alles en iedereen zal verbinden. Antwerpen wil in Europa dé referentie worden voor deze slimme technologie en ondersteunt jonge bedrijven in de hoop ooit een zogenaamde unicorn te creëren. Dat is een technologie-start-up die een marktwaarde van 1 miljard euro bereikt.

Volgens Jorik Rombouts is alles aanwezig in de stad om die ambitie waar te maken.

Z-Talk Goossens met Jorik Rombouts vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z, of bekijk hieronder al de volledige uitzending.

'We hebben de voorbije jaren gezien dat overheden in Antwerpen ook kopen van start-ups, daardoor genieten we meer vertrouwen bij private bedrijven, zoals in de haven.' Rombit onstond vijf jaar geleden, aan de vooravond van Internet of Things, de technologie die alles en iedereen zal verbinden. Antwerpen wil in Europa dé referentie worden voor deze slimme technologie en ondersteunt jonge bedrijven in de hoop ooit een zogenaamde unicorn te creëren. Dat is een technologie-start-up die een marktwaarde van 1 miljard euro bereikt. Volgens Jorik Rombouts is alles aanwezig in de stad om die ambitie waar te maken.