Noteer elke idee, gedachte, taak meteen op een blaadje. Steek dit in een map die u altijd bij hebt en gemakkelijk aan te vullen is. Regelmatig doorloopt u de papiertjes om te selecteren en uw to do-lijsten aan te vullen.
Noteer alles in lijsten gerangschikt per plaats waar u bent: thuis, op kantoor, wanneer u online of offline bent, voor u op zakenreis vertrekt, enzovoort. Of een lijst met telefoontjes die gedaan moeten worden.
Beschrijf elk project - privé en werk - gedetailleerd zodat u uw hoofd leegmaakt.
Plan enkel zaken in uw agenda die u op een vastgelegde moment moet doen. De andere taken blijven datumloos.
Zet geen herinneringen. Deze storen op momenten dat u aan iets anders aan het werken bent.
Voorzie één opruimdag per week. Ideaal is vrijdag net na het middageten.
Vink gedane taken af. Herbekijk uw lijstjes. Taken die er al lang maar onuitgevoerd opstaan, kunt u schrappen.

Bron: seminarie David Allen

Noteer elke idee, gedachte, taak meteen op een blaadje. Steek dit in een map die u altijd bij hebt en gemakkelijk aan te vullen is. Regelmatig doorloopt u de papiertjes om te selecteren en uw to do-lijsten aan te vullen. Noteer alles in lijsten gerangschikt per plaats waar u bent: thuis, op kantoor, wanneer u online of offline bent, voor u op zakenreis vertrekt, enzovoort. Of een lijst met telefoontjes die gedaan moeten worden. Beschrijf elk project - privé en werk - gedetailleerd zodat u uw hoofd leegmaakt. Plan enkel zaken in uw agenda die u op een vastgelegde moment moet doen. De andere taken blijven datumloos. Zet geen herinneringen. Deze storen op momenten dat u aan iets anders aan het werken bent. Voorzie één opruimdag per week. Ideaal is vrijdag net na het middageten. Vink gedane taken af. Herbekijk uw lijstjes. Taken die er al lang maar onuitgevoerd opstaan, kunt u schrappen.Bron: seminarie David Allen