"Als je een mening hebt, moet je die ook kwijt kunnen", zegt Vanwesenbeeck. Ze komt in Vlaams-Brabant op als eerste opvolger op de lijst van Open Vld.

"Er zijn te weinig ondernemers in de politiek", vindt Vanwesenbeeck, die in 2012 werd verkozen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar en uitgroeide tot een voorvechtster van de Vlaamse kmo's. "Ik heb het afgelopen halfjaar met verscheidene vooraanstaande politici gesproken. Wat me enorm opviel, is dat ze heel weinig weten over de praktijk van het ondernemerschap."

In Trends haalde de 41-jarige Vanwesenbeeck vorig jaar nog fors uit naar de regering-Di Rupo ('De kmo-ondernemer is moedeloos'). Achter die uitspraken blijft ze naar eigen zeggen staan.

"Als je een mening hebt, moet je die ook kwijt kunnen", zegt Vanwesenbeeck. Ze komt in Vlaams-Brabant op als eerste opvolger op de lijst van Open Vld. "Er zijn te weinig ondernemers in de politiek", vindt Vanwesenbeeck, die in 2012 werd verkozen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar en uitgroeide tot een voorvechtster van de Vlaamse kmo's. "Ik heb het afgelopen halfjaar met verscheidene vooraanstaande politici gesproken. Wat me enorm opviel, is dat ze heel weinig weten over de praktijk van het ondernemerschap." In Trends haalde de 41-jarige Vanwesenbeeck vorig jaar nog fors uit naar de regering-Di Rupo ('De kmo-ondernemer is moedeloos'). Achter die uitspraken blijft ze naar eigen zeggen staan.