Het gaat om kaartspelvarianten van populaire gezelschapsspellen zoals Monopoly en Wie is het? Met de nieuwe lijn breidt Cartamundi zijn samenwerking met Hasbro uit.

"Het gaat om een nieuwe samenwerking voor vijf jaar, waarbij Cartamundi de spellen levert voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland", zegt Chris Van Doorslaer, de topman van Cartamundi. "De nieuwe kaartspellen worden de komende weken voorgesteld op enkele Europese beurzen. Vanaf midden juli liggen ze in de winkels."

"Die nieuwe kaartspellen zullen ook een digitale component hebben", gaat Van Doorslaer verder. "Cartamundi zet de komende jaren zwaar in op die digitale verrijking. De kaarten communiceren met apps op bijvoorbeeld smartphones. Spelers krijgen daarbij onder meer extra tips of uitleg. Maar de spellen kunnen ook zonder de digitale verrijking worden gespeeld. Klassieke gezelschapsspellen duren vaak zo'n twee uur. De bedoeling van de nieuwe productlijn is spellen mogelijk te maken die slechts een half uur of minder duren."

Omzetstijging

Cartamundi is wereldwijd marktleider in spelkaarten. Het is zowat overal actief en heeft fabrieken in onder meer België, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen, de VS, Brazilië, Mexico en India. Daardoor is de omzet erg gevoelig voor schommelingen in de wisselkoersen. Door de relatieve sterkte van de euro, zag het ernaar uit dat de omzet van 2013 de 151 miljoen euro van 2012 niet zou kunnen evenaren. Maar het is toch gelukt. "We hebben nipt een omzetstijging kunnen neerzetten in 2013", zegt Van Doorslaer. "Het was nochtans een erg lastig jaar door de ongunstige wisselkoersen, maar we presteerden sterk. Dat is nog zonder de prestaties van de activiteiten in Japan, die we in het najaar van 2013 overgenomen hebben. In december bedroeg de omzet daar direct al ongeveer een miljoen euro."

Het gaat om kaartspelvarianten van populaire gezelschapsspellen zoals Monopoly en Wie is het? Met de nieuwe lijn breidt Cartamundi zijn samenwerking met Hasbro uit."Het gaat om een nieuwe samenwerking voor vijf jaar, waarbij Cartamundi de spellen levert voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland", zegt Chris Van Doorslaer, de topman van Cartamundi. "De nieuwe kaartspellen worden de komende weken voorgesteld op enkele Europese beurzen. Vanaf midden juli liggen ze in de winkels." "Die nieuwe kaartspellen zullen ook een digitale component hebben", gaat Van Doorslaer verder. "Cartamundi zet de komende jaren zwaar in op die digitale verrijking. De kaarten communiceren met apps op bijvoorbeeld smartphones. Spelers krijgen daarbij onder meer extra tips of uitleg. Maar de spellen kunnen ook zonder de digitale verrijking worden gespeeld. Klassieke gezelschapsspellen duren vaak zo'n twee uur. De bedoeling van de nieuwe productlijn is spellen mogelijk te maken die slechts een half uur of minder duren." Omzetstijging Cartamundi is wereldwijd marktleider in spelkaarten. Het is zowat overal actief en heeft fabrieken in onder meer België, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen, de VS, Brazilië, Mexico en India. Daardoor is de omzet erg gevoelig voor schommelingen in de wisselkoersen. Door de relatieve sterkte van de euro, zag het ernaar uit dat de omzet van 2013 de 151 miljoen euro van 2012 niet zou kunnen evenaren. Maar het is toch gelukt. "We hebben nipt een omzetstijging kunnen neerzetten in 2013", zegt Van Doorslaer. "Het was nochtans een erg lastig jaar door de ongunstige wisselkoersen, maar we presteerden sterk. Dat is nog zonder de prestaties van de activiteiten in Japan, die we in het najaar van 2013 overgenomen hebben. In december bedroeg de omzet daar direct al ongeveer een miljoen euro."