Zeur niet. Vrouwen melden zich vaker ziek, hebben zestig procent meer kans op arbeidsongeschiktheid en hebben vaker psychische problemen dan hun mannelijke collega's. Houd op met zeuren en ga aan het werk.

Ga de competitie aan. Gebruik die ellebogen. Vrouwen moeten af van de angst om de concurrentie met collega's aan te gaan. Een gezonde vechtlust is een absolute voorwaarde voor een topfunctie.

Kies voor uw carrière. Vrouwen willen alles: een leuke baan, een gezin, hobby's en veel tijd voor vrienden. Maar carrière maken is een kwestie van wilskracht en offers brengen.

Ken de spelregels. Carrière maken is een spel, alleen snappen veel vrouwen de spelregels niet. Beslissingen worden niet tijdens een vergadering genomen, maar in de dagen daarvoor, in de wandelgangen of na het werk in de kroeg.

Durf te vragen. Veel vrouwen willen hogerop, meer salaris en de interessantste projecten. Alleen vragen ze er nooit om. Vrouwen denken vaak dat als ze maar hard werken, uiteindelijk vanzelf wel beloond worden. Niet dus. Vráág erom.

Profileer uzelf. Vrouwen kunnen ongelooflijk klagen dat ze niet worden gewaardeerd. Maar ze zoeken het probleem zelden bij zichzelf. Ze moeten meer op de voorgrond treden, lobbyen en hun ambitie tonen. Wees een haantje met de charme van een vrouw.

Grijp de kansen. Pak die promotie met beide handen aan. Wijs niks af. Als een man dat ziet, pikt hij de kans in.

Verander uw zelfbeeld. Vrouwen onderschatten hun kwaliteiten. Durf te bluffen, wees niet zo pietluttig en perfectionistisch. Dat zijn mannen namelijk ook niet. Het is niet erg om af en toe op je bek te gaan.

Haak niet af. Zeg uw baan niet op, ook niet tijdelijk. Blijf zitten, anders wordt u aan alle kanten ingehaald. De belangrijkste benoemingen vallen tussen 30 en 38 jaar. Zorg dat u erbij bent.

Netwerk met de top. Vrouwen netwerken wel degelijk, maar vooral met vrouwen. Dat is niet opwaarts netwerken, want daarvoor zitten er veel te weinig vrouwen in de top. Zoek bewust de juiste personen op en zeg duidelijk wat u wilt.

Bron: Bizz.nl

Zeur niet. Vrouwen melden zich vaker ziek, hebben zestig procent meer kans op arbeidsongeschiktheid en hebben vaker psychische problemen dan hun mannelijke collega's. Houd op met zeuren en ga aan het werk. Ga de competitie aan. Gebruik die ellebogen. Vrouwen moeten af van de angst om de concurrentie met collega's aan te gaan. Een gezonde vechtlust is een absolute voorwaarde voor een topfunctie. Kies voor uw carrière. Vrouwen willen alles: een leuke baan, een gezin, hobby's en veel tijd voor vrienden. Maar carrière maken is een kwestie van wilskracht en offers brengen. Ken de spelregels. Carrière maken is een spel, alleen snappen veel vrouwen de spelregels niet. Beslissingen worden niet tijdens een vergadering genomen, maar in de dagen daarvoor, in de wandelgangen of na het werk in de kroeg. Durf te vragen. Veel vrouwen willen hogerop, meer salaris en de interessantste projecten. Alleen vragen ze er nooit om. Vrouwen denken vaak dat als ze maar hard werken, uiteindelijk vanzelf wel beloond worden. Niet dus. Vráág erom. Profileer uzelf. Vrouwen kunnen ongelooflijk klagen dat ze niet worden gewaardeerd. Maar ze zoeken het probleem zelden bij zichzelf. Ze moeten meer op de voorgrond treden, lobbyen en hun ambitie tonen. Wees een haantje met de charme van een vrouw. Grijp de kansen. Pak die promotie met beide handen aan. Wijs niks af. Als een man dat ziet, pikt hij de kans in. Verander uw zelfbeeld. Vrouwen onderschatten hun kwaliteiten. Durf te bluffen, wees niet zo pietluttig en perfectionistisch. Dat zijn mannen namelijk ook niet. Het is niet erg om af en toe op je bek te gaan. Haak niet af. Zeg uw baan niet op, ook niet tijdelijk. Blijf zitten, anders wordt u aan alle kanten ingehaald. De belangrijkste benoemingen vallen tussen 30 en 38 jaar. Zorg dat u erbij bent. Netwerk met de top. Vrouwen netwerken wel degelijk, maar vooral met vrouwen. Dat is niet opwaarts netwerken, want daarvoor zitten er veel te weinig vrouwen in de top. Zoek bewust de juiste personen op en zeg duidelijk wat u wilt. Bron: Bizz.nl