U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

De Ceuster is stichter van De Ceuster Meststoffen (DCM), onder meer bekend als cosponsor van het ter ziele gegane wielerteam Vacansoleil/DCM. "We zijn geen generatiegenoten, ik ken Herman eigenlijk al van toen ik nog kind was en hij bij mijn ouders leverde", vertelt Wim Heylen. "Maar we zijn elkaar later in het Kempense bedrijfsleven nog veel tegengekomen en ook vrienden geworden. Herman is een rasondernemer, met een heel nuchtere kijk op zakendoen. Zijn advies om meer te leveren dan de klant verwacht, past daar ook in. Meer leveren dan nodig, het klinkt misschien wat vreemd. Want in het zakenleven gaat het vooral, en misschien te vaak, over het naleven van afspraken. Het contract is heilig en als dat wordt nageleefd zijn beide partijen meestal tevreden. Door net iets meer te leveren, kan je je klant verrassen. Dat positieve verrassingselement is vaak de basis voor een echte langetermijnrelatie."

Groep Heylen richt zich met zijn logistieke vastgoedactiviteiten meer en meer op de Nederlandse markt en Wim Heylen merkt dat de 'extra-aanpak' daar nog meer indruk maakt. "Nederlanders zijn misschien nog wel strikter in het zakendoen: afspraak is afspraak", verklaart hij. "In die zin vallen we nog meer op in positieve zin. Maar bij echt zuivere prijsconcurrentie, als het op het scherp van de snee gaat, zijn we soms wel in het nadeel. Als je iets meer wil bieden, mag je er vooral de kantjes niet van af lopen. Als het contract binnen is en als we een eerste keer hebben kunnen opleveren, gaat het ook in Nederland vlotter. Vanaf dan begin je op basis van een vertrouwensrelatie te werken."

Laurenz Verledens

De Ceuster is stichter van De Ceuster Meststoffen (DCM), onder meer bekend als cosponsor van het ter ziele gegane wielerteam Vacansoleil/DCM. "We zijn geen generatiegenoten, ik ken Herman eigenlijk al van toen ik nog kind was en hij bij mijn ouders leverde", vertelt Wim Heylen. "Maar we zijn elkaar later in het Kempense bedrijfsleven nog veel tegengekomen en ook vrienden geworden. Herman is een rasondernemer, met een heel nuchtere kijk op zakendoen. Zijn advies om meer te leveren dan de klant verwacht, past daar ook in. Meer leveren dan nodig, het klinkt misschien wat vreemd. Want in het zakenleven gaat het vooral, en misschien te vaak, over het naleven van afspraken. Het contract is heilig en als dat wordt nageleefd zijn beide partijen meestal tevreden. Door net iets meer te leveren, kan je je klant verrassen. Dat positieve verrassingselement is vaak de basis voor een echte langetermijnrelatie." Groep Heylen richt zich met zijn logistieke vastgoedactiviteiten meer en meer op de Nederlandse markt en Wim Heylen merkt dat de 'extra-aanpak' daar nog meer indruk maakt. "Nederlanders zijn misschien nog wel strikter in het zakendoen: afspraak is afspraak", verklaart hij. "In die zin vallen we nog meer op in positieve zin. Maar bij echt zuivere prijsconcurrentie, als het op het scherp van de snee gaat, zijn we soms wel in het nadeel. Als je iets meer wil bieden, mag je er vooral de kantjes niet van af lopen. Als het contract binnen is en als we een eerste keer hebben kunnen opleveren, gaat het ook in Nederland vlotter. Vanaf dan begin je op basis van een vertrouwensrelatie te werken."Laurenz Verledens