U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Omdat vrijwel iedereen elkaar volgt, zijn de onderlinge verbindingen bijzonder intensief. Toch komen de twee landshelften als relatief afzonderlijke delen uit de kaart naar boven. In het onderste deel van de achtvormige structuur herkennen we de Franstalige Twitteraars, in het bovenste de Vlamingen. De meeste figuren in het midden zijn met beide netwerken sterk verbonden en zijn dan ook hoofdzakelijk in Brussel werkzaam. Aan de linkerkant vinden we enkele politici en journalisten terug die niet uitsluitend in dit netwerk verbonden zijn. De ondersteunende organisaties bevinden zich dan weer aan de buitenkant omdat ze meer interesse hebben in de starters zelf dan externe accounts. De afstand tussen de punten is bepaald door de mate waarin de personen met elkaar verbonden zijn.

De visualisatie werd gemaakt door Mehdi El Fadil, oprichter van

Mango Information Systems. Hoe ging hij tewerk? Op basis van 25 willekeurige accounts uit de ICT-starterswereld, werden hun 35.000 twittervolgers in kaart gebracht. De Authority-methode heeft de invloed van deze 35000 accounts berekend. Het voordeel van Authority is dat het de relatieve invloed binnen de 35.000 accounts berekent, terwijl bijvoorbeeld de Klout-score de absolute invloed meet. In dat geval zou Barack Obama het meeste invloed hebben. Uit de Top-100 werden de accounts gefilterd die niet strikt tot de ICT-startersscène behoren.

Acht van de meest invloedrijke ICT-twitteraars zijn:

- Neelie Kroes (@neelieKroesEU), eurocommissaris voor de digitale agenda.

- Ben Piquard (@benpiquard), directeur van Microsoft Innovation Center Benelux.

- José Zurstrassen (@jozez), oprichter Skynet en Keytrade Bank.

- Leo Exter (@leoexter), medeoprichter van Westartup en Betainvest

- Damien Van Achter (@davanac), medeoprichter accelerator Nest'Up

- Bart Becks (@bartbecks), medeoprichter van SonicAngel en Angel.me

- Ramon Suarez (@ramonsuarez), medeoprichter Betacowork

- Nick De Mey (@nickdemey), medeoprichter Cardrops en Board of Innovation

Simon Van Dorpe

Omdat vrijwel iedereen elkaar volgt, zijn de onderlinge verbindingen bijzonder intensief. Toch komen de twee landshelften als relatief afzonderlijke delen uit de kaart naar boven. In het onderste deel van de achtvormige structuur herkennen we de Franstalige Twitteraars, in het bovenste de Vlamingen. De meeste figuren in het midden zijn met beide netwerken sterk verbonden en zijn dan ook hoofdzakelijk in Brussel werkzaam. Aan de linkerkant vinden we enkele politici en journalisten terug die niet uitsluitend in dit netwerk verbonden zijn. De ondersteunende organisaties bevinden zich dan weer aan de buitenkant omdat ze meer interesse hebben in de starters zelf dan externe accounts. De afstand tussen de punten is bepaald door de mate waarin de personen met elkaar verbonden zijn. De visualisatie werd gemaakt door Mehdi El Fadil, oprichter van Mango Information Systems. Hoe ging hij tewerk? Op basis van 25 willekeurige accounts uit de ICT-starterswereld, werden hun 35.000 twittervolgers in kaart gebracht. De Authority-methode heeft de invloed van deze 35000 accounts berekend. Het voordeel van Authority is dat het de relatieve invloed binnen de 35.000 accounts berekent, terwijl bijvoorbeeld de Klout-score de absolute invloed meet. In dat geval zou Barack Obama het meeste invloed hebben. Uit de Top-100 werden de accounts gefilterd die niet strikt tot de ICT-startersscène behoren. Acht van de meest invloedrijke ICT-twitteraars zijn: - Neelie Kroes (@neelieKroesEU), eurocommissaris voor de digitale agenda.- Ben Piquard (@benpiquard), directeur van Microsoft Innovation Center Benelux.- José Zurstrassen (@jozez), oprichter Skynet en Keytrade Bank.- Leo Exter (@leoexter), medeoprichter van Westartup en Betainvest- Damien Van Achter (@davanac), medeoprichter accelerator Nest'Up- Bart Becks (@bartbecks), medeoprichter van SonicAngel en Angel.me- Ramon Suarez (@ramonsuarez), medeoprichter Betacowork- Nick De Mey (@nickdemey), medeoprichter Cardrops en Board of InnovationSimon Van Dorpe