"Als je de analyse maakt van de strafste bedrijven in de wereld, dan zie je dat dat allemaal bedrijven zijn waar iemand met een langetermijnvisie achter zit. Ik ben er absoluut van overtuigd dat als je die visie trouw blijft, je economisch gemiddeld beter presteert dan anderen. Dat is bijvoorbeeld het geval met Apple, maar het is ook het succes van Janssen Pharmaceutica geweest. Het credo van Dr. Paul was 'go for the medical breakthrough', ga voor de medische doorbraak".

Pauwels is de oprichter van het biotechbedrijf Tibotec-Virco, dat leidde tot de ontwikkeling van drie van 's werelds meest gebruikte aidsremmers. Nadien lanceerde hij Biocartis, waarmee hij een mobiel apparaat ontwikkelde dat snel een breed gamma van ziektes in een zeer vroeg stadium kan opsporen. "Bij Biocartis gaat het niet over het zoveelste medisch machientje, hoe mooi ons toestel er ook mag uitzien. Dit is technologie waar ik mijn hand voor in het vuur steek en waarvan ik kan zeggen dat als ze ooit op de markt komt, ze het verschil zal maken. De dag of het uur dat ik niet meer voel dat ik het verschil kan maken, stop ik er trouwens mee. Die mentale ingesteldheid, om echt voor het beste te gaan, gaf Paul Janssen me mee. Die mindset wil ik trouwens zien in heel de industrie. De tijd van egoïstisch kortetermijndenken moet voorbij zijn."

"Als je de analyse maakt van de strafste bedrijven in de wereld, dan zie je dat dat allemaal bedrijven zijn waar iemand met een langetermijnvisie achter zit. Ik ben er absoluut van overtuigd dat als je die visie trouw blijft, je economisch gemiddeld beter presteert dan anderen. Dat is bijvoorbeeld het geval met Apple, maar het is ook het succes van Janssen Pharmaceutica geweest. Het credo van Dr. Paul was 'go for the medical breakthrough', ga voor de medische doorbraak".Pauwels is de oprichter van het biotechbedrijf Tibotec-Virco, dat leidde tot de ontwikkeling van drie van 's werelds meest gebruikte aidsremmers. Nadien lanceerde hij Biocartis, waarmee hij een mobiel apparaat ontwikkelde dat snel een breed gamma van ziektes in een zeer vroeg stadium kan opsporen. "Bij Biocartis gaat het niet over het zoveelste medisch machientje, hoe mooi ons toestel er ook mag uitzien. Dit is technologie waar ik mijn hand voor in het vuur steek en waarvan ik kan zeggen dat als ze ooit op de markt komt, ze het verschil zal maken. De dag of het uur dat ik niet meer voel dat ik het verschil kan maken, stop ik er trouwens mee. Die mentale ingesteldheid, om echt voor het beste te gaan, gaf Paul Janssen me mee. Die mindset wil ik trouwens zien in heel de industrie. De tijd van egoïstisch kortetermijndenken moet voorbij zijn."