U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Hij kreeg het advies toen hij als jong landbouwkundig ingenieur drie weken aan de slag was in het bedrijf. "Ik was in gesprek in de bar van het Hilton in Helsinki, tijdens een bezoek aan een Finse verwerkingsinstallatie", zegt De Bruycker. "Het advies kwam van Peter Lovgren, de directeur van het Deense ingenieursbureau Chemcontrol, dat toen de referentie in de afvalverwerkingssector was. Het komt erop neer dat je respect moet hebben voor elkaar."

Respect is ook de leidraad in het care-connect-coach-leiderschapsprogramma dat De Bruycker in zijn bedrijf hanteert. "Care staat voor zorg dragen voor je omgeving en je collega's. Het begrip connect draait om teamwerk. Coach betekent dat je elkaar helpt om de doelstellingen te realiseren. Ik wil dat iedereen in de onderneming respect opbrengt voor elkaar. Of het nu gaat om de receptioniste, de man aan de lopende band, een bediende of een vrachtwagenchauffeur: iedereen heeft zijn toegevoegde waarde voor het geheel. Anders was hij hier niet."

Luc Huysmans

Hij kreeg het advies toen hij als jong landbouwkundig ingenieur drie weken aan de slag was in het bedrijf. "Ik was in gesprek in de bar van het Hilton in Helsinki, tijdens een bezoek aan een Finse verwerkingsinstallatie", zegt De Bruycker. "Het advies kwam van Peter Lovgren, de directeur van het Deense ingenieursbureau Chemcontrol, dat toen de referentie in de afvalverwerkingssector was. Het komt erop neer dat je respect moet hebben voor elkaar."Respect is ook de leidraad in het care-connect-coach-leiderschapsprogramma dat De Bruycker in zijn bedrijf hanteert. "Care staat voor zorg dragen voor je omgeving en je collega's. Het begrip connect draait om teamwerk. Coach betekent dat je elkaar helpt om de doelstellingen te realiseren. Ik wil dat iedereen in de onderneming respect opbrengt voor elkaar. Of het nu gaat om de receptioniste, de man aan de lopende band, een bediende of een vrachtwagenchauffeur: iedereen heeft zijn toegevoegde waarde voor het geheel. Anders was hij hier niet."Luc Huysmans