U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

In Nederland bestaat er een overlijdensregister, in ons land niet. De Belgian Direct Marketing Association (BDMA) heeft de overheid al gevraagd om gegevens over overleden inwoners te krijgen, maar dat werd niet goedgekeurd.

Inmiddels werkt het Nederlandse overlijdensregister onder meer samen met adressenbroker MCLS aan een Belgisch overlijdensregister. Lucas de Vries: "We verwachten te starten met een dekkingsgraad van 50 procent. Na een termijn van één jaar denken we dat die 70 procent is en na twee jaar 90 procent." Hoe zit het met de privacy? Uit contacten met Binnenlandse Zaken leerde De Vries dat bij het overlijden van een persoon de privacy vervalt. De Vries wijst erop dat het overlijdensbestand enkel als 'wegduwbestand' en niet als commercieel prospectiemiddel gebruikt mag worden.

Ad van Poppel

In Nederland bestaat er een overlijdensregister, in ons land niet. De Belgian Direct Marketing Association (BDMA) heeft de overheid al gevraagd om gegevens over overleden inwoners te krijgen, maar dat werd niet goedgekeurd. Inmiddels werkt het Nederlandse overlijdensregister onder meer samen met adressenbroker MCLS aan een Belgisch overlijdensregister. Lucas de Vries: "We verwachten te starten met een dekkingsgraad van 50 procent. Na een termijn van één jaar denken we dat die 70 procent is en na twee jaar 90 procent." Hoe zit het met de privacy? Uit contacten met Binnenlandse Zaken leerde De Vries dat bij het overlijden van een persoon de privacy vervalt. De Vries wijst erop dat het overlijdensbestand enkel als 'wegduwbestand' en niet als commercieel prospectiemiddel gebruikt mag worden.Ad van Poppel