U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Nadat ik tien jaar in een traditionele loopbaan bij een telecombedrijf had gewerkt, kreeg ik plots de gelegenheid deel te nemen aan een executive management training, ergens in een kasteel in de Ardennen. Daar werd ik door de coaches gestimuleerd om een vernieuwend voorstel te doen, volledig out of the box en out of the ordinary. Zo'n kans! Ik heb daar samen met een paar vrienden-collega's een creativiteitsproject uitgewerkt, door en voor de werknemers, met als doel via artistieke zelfexpressie hun passie en hun verbondenheid te stimuleren. We kregen direct steun voor mijn initiatief en zes maanden later waren we up and running. We werden er in 2006 voor bekroond met een Group Award."

"Daar is de vonk overgeslagen. Ik heb er vastgesteld dat mijn creatieve kant te weinig ruimte kreeg, omdat mijn werk te veel plaats innam. The Force was not balanced. Ik maakte zo graag muziek, maar had er de tijd niet meer voor."

"In de periode tussen 2006 en 2009 was die kracht nog altijd niet in evenwicht. Ik evalueerde rondom mij de bezigheden en de drijfveren van de hogere managers. Ik kwam tot het inzicht dat ik niet uit het juiste hout ben gesneden voor die wereld. Ik ben niet competitief: als ik tennis speel, is het niet om te winnen, maar om coole slagen te maken. Ik ben creatief. Macht zegt me niets."

"Bij een volgende reorganisatie binnen het bedrijf heb ik de beslissing genomen niet te gaan voor die open directeursbaan, maar om op mijn huidige niveau te blijven en een bijberoep in de creatieve sector te beginnen. In 2010 heb ik mijn eigen muziekproductiebedrijfje opgericht. The Force re-balanced."

"Sindsdien ben ik niet meer bezig met 'hoger' en 'meer', maar met 'beter' en 'nieuw' en 'frisser'. Bij het lezen van het boek Welvaart zonder groei van de econoom Tim Jackson vond ik overigens bevestiging van mijn gevoel dat het nasteven van 'meer' en 'groei' voorbijgestreefd is. De natuurlijke voorraden van onze planeet raken op en 'meer' draagt niet bij tot geluk."

Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.

www.100inzicht.be

In juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

"Nadat ik tien jaar in een traditionele loopbaan bij een telecombedrijf had gewerkt, kreeg ik plots de gelegenheid deel te nemen aan een executive management training, ergens in een kasteel in de Ardennen. Daar werd ik door de coaches gestimuleerd om een vernieuwend voorstel te doen, volledig out of the box en out of the ordinary. Zo'n kans! Ik heb daar samen met een paar vrienden-collega's een creativiteitsproject uitgewerkt, door en voor de werknemers, met als doel via artistieke zelfexpressie hun passie en hun verbondenheid te stimuleren. We kregen direct steun voor mijn initiatief en zes maanden later waren we up and running. We werden er in 2006 voor bekroond met een Group Award.""Daar is de vonk overgeslagen. Ik heb er vastgesteld dat mijn creatieve kant te weinig ruimte kreeg, omdat mijn werk te veel plaats innam. The Force was not balanced. Ik maakte zo graag muziek, maar had er de tijd niet meer voor.""In de periode tussen 2006 en 2009 was die kracht nog altijd niet in evenwicht. Ik evalueerde rondom mij de bezigheden en de drijfveren van de hogere managers. Ik kwam tot het inzicht dat ik niet uit het juiste hout ben gesneden voor die wereld. Ik ben niet competitief: als ik tennis speel, is het niet om te winnen, maar om coole slagen te maken. Ik ben creatief. Macht zegt me niets.""Bij een volgende reorganisatie binnen het bedrijf heb ik de beslissing genomen niet te gaan voor die open directeursbaan, maar om op mijn huidige niveau te blijven en een bijberoep in de creatieve sector te beginnen. In 2010 heb ik mijn eigen muziekproductiebedrijfje opgericht. The Force re-balanced.""Sindsdien ben ik niet meer bezig met 'hoger' en 'meer', maar met 'beter' en 'nieuw' en 'frisser'. Bij het lezen van het boek Welvaart zonder groei van de econoom Tim Jackson vond ik overigens bevestiging van mijn gevoel dat het nasteven van 'meer' en 'groei' voorbijgestreefd is. De natuurlijke voorraden van onze planeet raken op en 'meer' draagt niet bij tot geluk."Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.www.100inzicht.beIn juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.