U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Het was een Amerikaanse professor die hem zijn ware roeping deed inzien. "Vincent Potter was professor aan de Fordham University in New York", vertelt Hinoul. "Hij zou er later ook rector worden. Vincent verbleef een jaar aan de KU Leuven, waar ik doctoreerde. Ik geraakte met hem bevriend. Met zijn Ierse roots leerde hij mij iedere avond een lekker glas whisky te drinken. Naarmate hij mij beter kende, leerde hij mij nog iets anders: "Jaag geen academische carrière na, dat is niets voor jou." Hij vond dat ik naar de industrie moest, naar een bedrijf met internationale activiteiten. Dat was meer mijn ding, meende hij."

Hinoul heeft die raad gevolgd, en de wereld ging open. "Ik trad in dienst bij het toenmalige Bell Telephone, op dat moment in handen van ITT. Het was 1972. Elf jaar lang mocht ik voor Bell de wereld rond reizen. Ik zag Europa, de VS, Japan, China en India."

Nadien was Hinoul veertien jaar Belgisch technologisch attaché, waarvan de eerste zes jaar op het consulaat-generaal in Los Angeles. Van daaruit verkende hij ongeveer iedere week Silicon Valley. "Daarna mocht ik voor acht jaar naar de Belgische ambassade in Washington DC. Ik volgde er van zeer dichtbij de Amerikaanse wereld van bedrijven, financiën en technologie. Dat leverde mij een netwerk van de bovenste plank op."

In 1998 keerde Hinoul terug naar Leuven, om er te werken als kennismakelaar voor de KU Leuven. Hij hielp er onderzoeksresultaten te verzilveren via patenten, licenties en spin-offs. Terug naar zijn oude Alma Mater, de cirkel was rond. "Maar nu had ik pakken internationale ervaring. Met dank aan Vincent."

Het was een Amerikaanse professor die hem zijn ware roeping deed inzien. "Vincent Potter was professor aan de Fordham University in New York", vertelt Hinoul. "Hij zou er later ook rector worden. Vincent verbleef een jaar aan de KU Leuven, waar ik doctoreerde. Ik geraakte met hem bevriend. Met zijn Ierse roots leerde hij mij iedere avond een lekker glas whisky te drinken. Naarmate hij mij beter kende, leerde hij mij nog iets anders: "Jaag geen academische carrière na, dat is niets voor jou." Hij vond dat ik naar de industrie moest, naar een bedrijf met internationale activiteiten. Dat was meer mijn ding, meende hij."Hinoul heeft die raad gevolgd, en de wereld ging open. "Ik trad in dienst bij het toenmalige Bell Telephone, op dat moment in handen van ITT. Het was 1972. Elf jaar lang mocht ik voor Bell de wereld rond reizen. Ik zag Europa, de VS, Japan, China en India."Nadien was Hinoul veertien jaar Belgisch technologisch attaché, waarvan de eerste zes jaar op het consulaat-generaal in Los Angeles. Van daaruit verkende hij ongeveer iedere week Silicon Valley. "Daarna mocht ik voor acht jaar naar de Belgische ambassade in Washington DC. Ik volgde er van zeer dichtbij de Amerikaanse wereld van bedrijven, financiën en technologie. Dat leverde mij een netwerk van de bovenste plank op."In 1998 keerde Hinoul terug naar Leuven, om er te werken als kennismakelaar voor de KU Leuven. Hij hielp er onderzoeksresultaten te verzilveren via patenten, licenties en spin-offs. Terug naar zijn oude Alma Mater, de cirkel was rond. "Maar nu had ik pakken internationale ervaring. Met dank aan Vincent."