U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Hij gaf veel goede raad, maar zijn belangrijkste advies was dat je bescheiden moet zijn", vertelt Mobius. "Denk nooit dat je de grootste bent. Denk ook niet dat je het altijd bij het rechte eind hebt, en wees bereid om raad te aanvaarden en om te luisteren, en om je fouten toe te geven." Templeton haalde met zijn Templeton Growth Fund tussen 1954 en 2000 een gemiddeld jaarlijks rendement van 15 procent. Ondanks zijn succes en zijn miljardenvermogen hield hij er een zeer bescheiden levensstijl op na.

"Ik heb altijd geprobeerd dat advies op te volgen", zegt Mobius. "Wij zijn met ons team wereldwijd actief en tellen 26 nationaliteiten onder onze analisten. We moeten elkaar dus wel raad geven en goed communiceren. Als we niet bescheiden konden zijn, zou dat heel moeilijk worden. Als hoofd van de groep moet ik daar zeker op letten."

John Templeton verkocht zijn fondsen in 1992 aan Franklin. Zo ontstond de investeringsmaatschappij Franklin Templeton Investments, waarvan het Templeton Emerging Markets deel uitmaakt.

"Hij gaf veel goede raad, maar zijn belangrijkste advies was dat je bescheiden moet zijn", vertelt Mobius. "Denk nooit dat je de grootste bent. Denk ook niet dat je het altijd bij het rechte eind hebt, en wees bereid om raad te aanvaarden en om te luisteren, en om je fouten toe te geven." Templeton haalde met zijn Templeton Growth Fund tussen 1954 en 2000 een gemiddeld jaarlijks rendement van 15 procent. Ondanks zijn succes en zijn miljardenvermogen hield hij er een zeer bescheiden levensstijl op na."Ik heb altijd geprobeerd dat advies op te volgen", zegt Mobius. "Wij zijn met ons team wereldwijd actief en tellen 26 nationaliteiten onder onze analisten. We moeten elkaar dus wel raad geven en goed communiceren. Als we niet bescheiden konden zijn, zou dat heel moeilijk worden. Als hoofd van de groep moet ik daar zeker op letten."John Templeton verkocht zijn fondsen in 1992 aan Franklin. Zo ontstond de investeringsmaatschappij Franklin Templeton Investments, waarvan het Templeton Emerging Markets deel uitmaakt.