U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Denken dat stress je ziek maakt is gevaarlijk. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat als je denkt dat stress je ziek maakt, er een grotere kans bestaat dat je er ook echt ziek van wordt. Kan anders denken over stress je dan gezonder maken? vraagt McGonigal zich af en ze antwoordt daar ondubbelzinning 'ja' op. 'Je verandert de reactie van je lichaam op stress.'

2 Sociaal zijn vermindert de effecten van stress. Het hormoon oxytocine in ons lichaam, bekend als het hormoon dat vrijkomt wanneer we iemand knuffelen, beschermt je hart tegen stress. Oxytocine komt vrij in ons lichaam bij positief contact met de mensen die we graag hebben. Het helpt je hart herstellen van en wapenen tegen stress.

3 Mensen helpen maakt je stressbestendiger. Je omringen met je naasten in of na stresssituaties verbetert dus je gezondheid, maar het omgekeerde is ook waar, beroept McGonigal zich op onderzoek: wie andere mensen helpt blijkt veel minder kans te hebben onder stress te lijden dan iemand voor wie zorgzaamheid geen deel van zijn leven is.

Bron: deze Ted Talk van Kelly McGonigal

1 Denken dat stress je ziek maakt is gevaarlijk. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat als je denkt dat stress je ziek maakt, er een grotere kans bestaat dat je er ook echt ziek van wordt. Kan anders denken over stress je dan gezonder maken? vraagt McGonigal zich af en ze antwoordt daar ondubbelzinning 'ja' op. 'Je verandert de reactie van je lichaam op stress.'2 Sociaal zijn vermindert de effecten van stress. Het hormoon oxytocine in ons lichaam, bekend als het hormoon dat vrijkomt wanneer we iemand knuffelen, beschermt je hart tegen stress. Oxytocine komt vrij in ons lichaam bij positief contact met de mensen die we graag hebben. Het helpt je hart herstellen van en wapenen tegen stress.3 Mensen helpen maakt je stressbestendiger. Je omringen met je naasten in of na stresssituaties verbetert dus je gezondheid, maar het omgekeerde is ook waar, beroept McGonigal zich op onderzoek: wie andere mensen helpt blijkt veel minder kans te hebben onder stress te lijden dan iemand voor wie zorgzaamheid geen deel van zijn leven is.Bron: deze Ted Talk van Kelly McGonigal