U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Focus@will is niet de eerste onderneming van Will Henshall. Eerder al stichtte hij in San Francisco Rocket Network, dat hij ondertussen verkocht. Voor zijn online platform Focus@will onderzocht hij welk effect muziek heeft op ons onderbewustzijn om op basis daarvan muziekselecties aan te bieden. Die afspeellijsten moeten mensen die graag naar muziek luisteren op kantoor helpen om zich te concentreren en zo productiever te worden. 4 tips.

- Luister niet naar muziek waar je van houdt, want dat leidt de aandacht af. Popmuziek is er bovendien net voor gemaakt om de aandacht te trekken en is daarom geen goed idee wanneer je je wilt concentreren.

- Kies geen muziek waarin wordt gezongen, want je brein gaat zich automatisch op de stemmen richten. Vermijd om dezelfde reden instrumenten die de menselijke stem dicht benaderen zoals de cello, saxofoon of elektrische gitaar.

- Hou bij de keuze van de muziek rekening met je breintype. Als je een rustig type bent, is bepaalde klassieke muziek een goed idee. Heb je een heel dynamische geest, dan is elektronische muziek wellicht beter.

- Door de juiste muziek te kiezen kun je je concentratieniveau langer aanhouden. Het beste is je werk te verdelen in sessies van 90 minuten. Zorg er ook voor dat je rechtop zit, e-mail of Facebook uit hebt staan en niet met je rug naar de deur zit.

Focus@will is niet de eerste onderneming van Will Henshall. Eerder al stichtte hij in San Francisco Rocket Network, dat hij ondertussen verkocht. Voor zijn online platform Focus@will onderzocht hij welk effect muziek heeft op ons onderbewustzijn om op basis daarvan muziekselecties aan te bieden. Die afspeellijsten moeten mensen die graag naar muziek luisteren op kantoor helpen om zich te concentreren en zo productiever te worden. 4 tips.- Luister niet naar muziek waar je van houdt, want dat leidt de aandacht af. Popmuziek is er bovendien net voor gemaakt om de aandacht te trekken en is daarom geen goed idee wanneer je je wilt concentreren.- Kies geen muziek waarin wordt gezongen, want je brein gaat zich automatisch op de stemmen richten. Vermijd om dezelfde reden instrumenten die de menselijke stem dicht benaderen zoals de cello, saxofoon of elektrische gitaar.- Hou bij de keuze van de muziek rekening met je breintype. Als je een rustig type bent, is bepaalde klassieke muziek een goed idee. Heb je een heel dynamische geest, dan is elektronische muziek wellicht beter.- Door de juiste muziek te kiezen kun je je concentratieniveau langer aanhouden. Het beste is je werk te verdelen in sessies van 90 minuten. Zorg er ook voor dat je rechtop zit, e-mail of Facebook uit hebt staan en niet met je rug naar de deur zit.