U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Neem niets te gemakkelijk aan voor waar", zegt Neels, die onder meer actief blijft als professor mediarecht aan de Antwerpse universiteit. "Anders gezegd, u mag nu zo stellig zijn in uw opvatting, en haar ook adequaat verdedigen, maar denk er nog eens over na en laat ons daar nog eens over van gedachten wisselen. De universele verklaring voor de rechten van de mens van de Verenigde Naties kent trouwens het recht toe om van mening te veranderen."

"Aan de balie heb ik ook de fenomenale waarde van het tegensprekelijk debat ontdekt. Iemand met hetzelfde wetboek en hetzelfde dossier kon een heel andere analyse verdedigen dan de mijne. In academische kringen had een academicus toen nog snel zijn eigen gelijk, en dat volstond."

Neels kreeg dat beste advies de eerste keer aan de Antwerpse balie, waar hij als stagiair in 1975 aan de slag ging. "Hugo Schiltz was er mijn patron ", zegt Neels. Louis Verbeke was voorzitter van het advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke (nu Allen & Overy), waar Neels in 1994 partner werd nadat hij de televisiezender VTM had geleid. "Louis Verbeke gaf me een fresh reminder van wat ik van Hugo Schiltz had geleerd."

Neem niets te gemakkelijk aan voor waar", zegt Neels, die onder meer actief blijft als professor mediarecht aan de Antwerpse universiteit. "Anders gezegd, u mag nu zo stellig zijn in uw opvatting, en haar ook adequaat verdedigen, maar denk er nog eens over na en laat ons daar nog eens over van gedachten wisselen. De universele verklaring voor de rechten van de mens van de Verenigde Naties kent trouwens het recht toe om van mening te veranderen." "Aan de balie heb ik ook de fenomenale waarde van het tegensprekelijk debat ontdekt. Iemand met hetzelfde wetboek en hetzelfde dossier kon een heel andere analyse verdedigen dan de mijne. In academische kringen had een academicus toen nog snel zijn eigen gelijk, en dat volstond."Neels kreeg dat beste advies de eerste keer aan de Antwerpse balie, waar hij als stagiair in 1975 aan de slag ging. "Hugo Schiltz was er mijn patron ", zegt Neels. Louis Verbeke was voorzitter van het advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke (nu Allen & Overy), waar Neels in 1994 partner werd nadat hij de televisiezender VTM had geleid. "Louis Verbeke gaf me een fresh reminder van wat ik van Hugo Schiltz had geleerd."