U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

De twee Jannen zijn een begrip in showbizzland. Ze doen met het muziekcircus op onnavolgbare wijze dat pop en klassiek aan elkaar smeedt, verscheidene Europese landen aan. De concerten in Vlaanderen, Nederland en vooral Duitsland vormen de ruggengraat van het concept.

Behalve op het Proms-spektakel steunt het zakenimperium van Van Esbroeck en Vereecke ook op de exploitatie van het Sportpaleis. Sinds het duo het beheer van die zaal in de jaren negentig overnam uit een faillissement, draait de zaal beter dan ooit. Intussen baat de Sportpaleisgroep al acht concert- en theaterzalen in heel Vlaanderen uit.

"Maar er staat een Chinese muur tussen beide activiteiten", benadrukt Jan Van Esbroeck. "Van Leo Neels kregen we het advies de Night of the Proms op een armlengte van het Sportpaleis te houden. Hij gaf ons die raad toen hij ons juridisch advies verleende bij de overname."

"Dat advies om de zaken gescheiden te houden, is nog altijd heilig voor ons", beaamt Jan Vereecke. "Night of the Proms is een van de grootste klanten van het Sportpaleis, maar we vinden het heel belangrijk dat we onszelf niet bevoordelen. Andere organisatoren mogen zich niet benadeeld voelen."

Roeland Byl

De twee Jannen zijn een begrip in showbizzland. Ze doen met het muziekcircus op onnavolgbare wijze dat pop en klassiek aan elkaar smeedt, verscheidene Europese landen aan. De concerten in Vlaanderen, Nederland en vooral Duitsland vormen de ruggengraat van het concept.Behalve op het Proms-spektakel steunt het zakenimperium van Van Esbroeck en Vereecke ook op de exploitatie van het Sportpaleis. Sinds het duo het beheer van die zaal in de jaren negentig overnam uit een faillissement, draait de zaal beter dan ooit. Intussen baat de Sportpaleisgroep al acht concert- en theaterzalen in heel Vlaanderen uit."Maar er staat een Chinese muur tussen beide activiteiten", benadrukt Jan Van Esbroeck. "Van Leo Neels kregen we het advies de Night of the Proms op een armlengte van het Sportpaleis te houden. Hij gaf ons die raad toen hij ons juridisch advies verleende bij de overname.""Dat advies om de zaken gescheiden te houden, is nog altijd heilig voor ons", beaamt Jan Vereecke. "Night of the Proms is een van de grootste klanten van het Sportpaleis, maar we vinden het heel belangrijk dat we onszelf niet bevoordelen. Andere organisatoren mogen zich niet benadeeld voelen."Roeland Byl