U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

De loopbaan van Michielsen is een schoolvoorbeeld van de grote les die hij leerde van zijn vader: ga nooit uitdagingen uit de weg en heb geen angst voor het nieuwe. Jan Michielsen doorliep bij Miko alle lagen van de hiërarchie: de levering van koffie, de prospectie van koffie, verkoopverantwoordelijke voor plastiek, commercieel directeur, commercieel administratief directeur, algemeen directeur plastic tot gedelegeerd bestuurder van Miko Groep. "Ik wilde steeds meer verantwoordelijkheid in het bedrijf, en die heb ik ook gekregen. Maar ik heb bijvoorbeeld van de ene dag op de andere de overgang van de koffie- naar de plasticafdeling gemaakt, terwijl ik niets van plastic kende. Het heeft me de eerste maanden bloed, zweet en tranen gekost om me in te werken."

Stapje voor stapje hoger klimmen had zijn voordelen. "Daardoor heb ik ook zeer duidelijk de verzuchtingen van elk niveau goed aangevoeld. Ik heb altijd veel respect gehad voor de collega's: alleen ben je zwak, samen sta je sterk. Ik heb ook altijd verantwoordelijkheden doorgeschoven naar doorgroeiende collega's, om zelf nieuwe uitdagingen aan te gaan."

"Ik heb verbeten gevochten om de plasticafdeling van de Miko Groep te brengen waar ze nu staat. Toen ik begon, was die afdeling verwaarloosbaar klein ten opzichte van de koffie-omzet. Vandaag is ze goed voor de helft van de geconsolideerde omzet."

De loopbaan van Michielsen is een schoolvoorbeeld van de grote les die hij leerde van zijn vader: ga nooit uitdagingen uit de weg en heb geen angst voor het nieuwe. Jan Michielsen doorliep bij Miko alle lagen van de hiërarchie: de levering van koffie, de prospectie van koffie, verkoopverantwoordelijke voor plastiek, commercieel directeur, commercieel administratief directeur, algemeen directeur plastic tot gedelegeerd bestuurder van Miko Groep. "Ik wilde steeds meer verantwoordelijkheid in het bedrijf, en die heb ik ook gekregen. Maar ik heb bijvoorbeeld van de ene dag op de andere de overgang van de koffie- naar de plasticafdeling gemaakt, terwijl ik niets van plastic kende. Het heeft me de eerste maanden bloed, zweet en tranen gekost om me in te werken."Stapje voor stapje hoger klimmen had zijn voordelen. "Daardoor heb ik ook zeer duidelijk de verzuchtingen van elk niveau goed aangevoeld. Ik heb altijd veel respect gehad voor de collega's: alleen ben je zwak, samen sta je sterk. Ik heb ook altijd verantwoordelijkheden doorgeschoven naar doorgroeiende collega's, om zelf nieuwe uitdagingen aan te gaan.""Ik heb verbeten gevochten om de plasticafdeling van de Miko Groep te brengen waar ze nu staat. Toen ik begon, was die afdeling verwaarloosbaar klein ten opzichte van de koffie-omzet. Vandaag is ze goed voor de helft van de geconsolideerde omzet."