U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

'Bij de samenstelling van nieuwe teams gaat de aandacht vooral naar de individuele competenties,' zegt Steven Brandt van Hogeschool Gent. Hij is één van de drijvende krachten achter Wise, een project dat bedrijven en organisaties helpt met het omgaan met intergenerationele conflicten. 'Nochtans heeft ook het generatieaspect een belangrijke invloed. Dat wordt vaak vergeten. Het is pas als mensen zich daarvan bewust zijn, dat ze ook het gedrag van hun collega's beter begrijpen en van elkaar de juiste dingen kunnen overnemen', zegt Brandt. Zo mogen nogal wat jongere werknemers jaloers zijn op het gestructureerde en planmatige werken dat steevast als een kerneigenschap wordt omschreven van generatie X. Omgekeerd kan die generatie veel leren van de jongere werknemers die hun grenzen afbakenen, wil ze het aankunnen om steeds langer aan het werk te blijven.

Daarom focussen specialisten steevast op de eigenschappen die de verschillende generatie bij elkaar kunnen brengen en niet op de stereotype verschillen. 'Het slechtste wat je kan doen is om teams te creëren met telkens personen uit dezelfde generatie. Zo versterk je alleen maar het wij-zij-gevoel', zegt hrm-consultant Isabel Stubbe. 'Hetzelfde gebeurt als een bedrijf mogelijkheden voorziet die het koppelt een bepaalde leeftijdsgroepen. 'Oudere werknemers klagen er vaak over dat opleidingen vaak enkel nog zijn weggelegd voor de jongere collega's. Evengoed zijn er bedrijven die voor oudere werknemers mogelijkheden voorzien om lichter werk uit te voeren, terwijl er situaties denkbaar zijn waarbij ook een jongere werknemer daar baat bij zou kunnen hebben. Het is een compleet verkeerde leeftijdsbenadering en het ondermijnt het eenheidsgevoel', zegt Stubbe.

Bron: artikel over verschillende generaties op de werkvloer in Trends van 10 oktober 2013.

'Bij de samenstelling van nieuwe teams gaat de aandacht vooral naar de individuele competenties,' zegt Steven Brandt van Hogeschool Gent. Hij is één van de drijvende krachten achter Wise, een project dat bedrijven en organisaties helpt met het omgaan met intergenerationele conflicten. 'Nochtans heeft ook het generatieaspect een belangrijke invloed. Dat wordt vaak vergeten. Het is pas als mensen zich daarvan bewust zijn, dat ze ook het gedrag van hun collega's beter begrijpen en van elkaar de juiste dingen kunnen overnemen', zegt Brandt. Zo mogen nogal wat jongere werknemers jaloers zijn op het gestructureerde en planmatige werken dat steevast als een kerneigenschap wordt omschreven van generatie X. Omgekeerd kan die generatie veel leren van de jongere werknemers die hun grenzen afbakenen, wil ze het aankunnen om steeds langer aan het werk te blijven.Daarom focussen specialisten steevast op de eigenschappen die de verschillende generatie bij elkaar kunnen brengen en niet op de stereotype verschillen. 'Het slechtste wat je kan doen is om teams te creëren met telkens personen uit dezelfde generatie. Zo versterk je alleen maar het wij-zij-gevoel', zegt hrm-consultant Isabel Stubbe. 'Hetzelfde gebeurt als een bedrijf mogelijkheden voorziet die het koppelt een bepaalde leeftijdsgroepen. 'Oudere werknemers klagen er vaak over dat opleidingen vaak enkel nog zijn weggelegd voor de jongere collega's. Evengoed zijn er bedrijven die voor oudere werknemers mogelijkheden voorzien om lichter werk uit te voeren, terwijl er situaties denkbaar zijn waarbij ook een jongere werknemer daar baat bij zou kunnen hebben. Het is een compleet verkeerde leeftijdsbenadering en het ondermijnt het eenheidsgevoel', zegt Stubbe.Bron: artikel over verschillende generaties op de werkvloer in Trends van 10 oktober 2013.