U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Let op deze vier kenmerken wanneer u een jobkandidaat beoordeelt:

1 Nieuwsgierigheid: de drang om op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen, kennis en feedback. Openheid om bij te leren en te veranderen.

2 Inzicht: het vermogen om informatie te verzamelen en te analyseren om tot nieuwe voorstellen te komen.

3 Betrokkenheid: de gave om zijn visie op een emotionele en rationele manier over te brengen op een manier die mensen begeestert.

4 Vastberadenheid: het doorzettingsvermogen om te vechten voor doelen die moeilijk haalbaar zijn en daarbij de nodige tegenslagen te overwinnen.

Als u naar deze kenmerken peilt, doe dat niet direct maar liever via een omwegje. Vraag niet op de man af of iemand nieuwsgierig is, maar stel vragen die deze nieuwsgierigheid blootleggen, zoals 'Hoe reageert u wanneer iemand u uitdaagt?', 'Hoe bewerkstelligt u feedback van anderen over uw team?' of 'Hoe stimuleert u uw medewerkers om bij te leren binnen het bedrijf?'

Benny Debruyne

Bron: Harvard Business Review

Let op deze vier kenmerken wanneer u een jobkandidaat beoordeelt:1 Nieuwsgierigheid: de drang om op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen, kennis en feedback. Openheid om bij te leren en te veranderen.2 Inzicht: het vermogen om informatie te verzamelen en te analyseren om tot nieuwe voorstellen te komen.3 Betrokkenheid: de gave om zijn visie op een emotionele en rationele manier over te brengen op een manier die mensen begeestert.4 Vastberadenheid: het doorzettingsvermogen om te vechten voor doelen die moeilijk haalbaar zijn en daarbij de nodige tegenslagen te overwinnen.Als u naar deze kenmerken peilt, doe dat niet direct maar liever via een omwegje. Vraag niet op de man af of iemand nieuwsgierig is, maar stel vragen die deze nieuwsgierigheid blootleggen, zoals 'Hoe reageert u wanneer iemand u uitdaagt?', 'Hoe bewerkstelligt u feedback van anderen over uw team?' of 'Hoe stimuleert u uw medewerkers om bij te leren binnen het bedrijf?'Benny DebruyneBron: Harvard Business Review