Ternier begon zijn carrière bij Unilever en werkte daarna, tussen 1991 en 1993, bij de verzekeringsgroep Josi (die later werd overgenomen door Winterthur, en nu deel uitmaakt van AXA). Het was daar dat hij zijn beste advies kreeg, van Jean-Pierre Laurent Josi, de voorzitter van de verzekeringsmaatschappij.

"Als verzekeraar was mijnheer Josi bijzonder goed geplaatst om risico's te evalueren", vertelt Ternier. "Ik was een jonge investmentmanager en hij gaf me een gezonde kijk over hoe je met risico's moet omgaan. Zo zei hij me ooit, met veel gevoel voor humor: 'Graag had ik uitsluitend onderzeese bunkers tegen brand verzekerd. Maar dan had ik niet één enkele polis verkocht.'"

"De goede raad die hij mij meegaf luidde als volgt: 'In alles wat je onderneemt schuilen risico's. Schuw de risico's niet maar neem ze overwogen en gedoseerd. En blijf ver weg van alles wat je niet ten volle begrijpt.' Die raad heeft voor mij een bijzondere betekenis gekregen tegen de achtergrond van de financiële crisis, waar we met Keytrade Bank zonder kleerscheuren zijn doorgekomen."

Hoewel het aantal geadresseerden van de Bizz By Mail-nieuwsbrief nog licht bleef stijgen, blijkt dat de grote meerderheid van de lezers ook de nieuwsbrief Trends.be/Kanaalz.be ontvangt. Voortaan verwerken we de businesstips dus in deze nieuwsbrief en op Trends.be. Beschouw het als onze bijdrage tot uw e-mailhygiëne. Als u nog niet geabonneerd was op de Trends.be/Kanaalz.be-nieuwsbrief, kunt u dat hier doen door u te registreren of, wanneer u al bent aangemeld, op 'Registratie wijzigen' te klikken (B.D.).

Ternier begon zijn carrière bij Unilever en werkte daarna, tussen 1991 en 1993, bij de verzekeringsgroep Josi (die later werd overgenomen door Winterthur, en nu deel uitmaakt van AXA). Het was daar dat hij zijn beste advies kreeg, van Jean-Pierre Laurent Josi, de voorzitter van de verzekeringsmaatschappij."Als verzekeraar was mijnheer Josi bijzonder goed geplaatst om risico's te evalueren", vertelt Ternier. "Ik was een jonge investmentmanager en hij gaf me een gezonde kijk over hoe je met risico's moet omgaan. Zo zei hij me ooit, met veel gevoel voor humor: 'Graag had ik uitsluitend onderzeese bunkers tegen brand verzekerd. Maar dan had ik niet één enkele polis verkocht.'""De goede raad die hij mij meegaf luidde als volgt: 'In alles wat je onderneemt schuilen risico's. Schuw de risico's niet maar neem ze overwogen en gedoseerd. En blijf ver weg van alles wat je niet ten volle begrijpt.' Die raad heeft voor mij een bijzondere betekenis gekregen tegen de achtergrond van de financiële crisis, waar we met Keytrade Bank zonder kleerscheuren zijn doorgekomen."Hoewel het aantal geadresseerden van de Bizz By Mail-nieuwsbrief nog licht bleef stijgen, blijkt dat de grote meerderheid van de lezers ook de nieuwsbrief Trends.be/Kanaalz.be ontvangt. Voortaan verwerken we de businesstips dus in deze nieuwsbrief en op Trends.be. Beschouw het als onze bijdrage tot uw e-mailhygiëne. Als u nog niet geabonneerd was op de Trends.be/Kanaalz.be-nieuwsbrief, kunt u dat hier doen door u te registreren of, wanneer u al bent aangemeld, op 'Registratie wijzigen' te klikken (B.D.).