"Ik ben altijd zeer optimistisch ingesteld. Ik zie overal kansen", zegt Nijs. "Bij MCB, waar ik veel met strategie bezig was, heb ik geleerd keuzes te maken. Het was vooral Willem van 't Hooft, toen president-commissaris (bestuursvoorzitter, nvdr.) bij MCB International, die me dat op het hart drukte. Hij zei: 'Het is fantastisch dat je overal kansen ziet, maar we kunnen niet alles doen.'"

"Keuzes maken is belangrijk voor bedrijven, maar ook in het privéleven. Er is nu eenmaal zo veel te doen. Daarom gaat de tijd die ik overhoud naast het werk naar mijn gezin, dat voor mij heel belangrijk is als rust- en steunpunt. Ik doe ook niet veel aan sporten waarbij ik individueel bezig ben en die erg tijdrovend zijn. Golf is dus bijvoorbeeld niet aan mij besteed. Geef mij maar een dag aan zee met het gezin."

"En nadat je je keuze hebt gemaakt, moet je daarop natuurlijk ook focussen", aldus Nijs. "Dat heb ik net als mijn broers van huis uit meegekregen. Je moet er echt voor gaan, je moet je met volle passie gooien."

Tijdens de zomermaanden krijgt u de Bizz By Mail-nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

"Ik ben altijd zeer optimistisch ingesteld. Ik zie overal kansen", zegt Nijs. "Bij MCB, waar ik veel met strategie bezig was, heb ik geleerd keuzes te maken. Het was vooral Willem van 't Hooft, toen president-commissaris (bestuursvoorzitter, nvdr.) bij MCB International, die me dat op het hart drukte. Hij zei: 'Het is fantastisch dat je overal kansen ziet, maar we kunnen niet alles doen.'""Keuzes maken is belangrijk voor bedrijven, maar ook in het privéleven. Er is nu eenmaal zo veel te doen. Daarom gaat de tijd die ik overhoud naast het werk naar mijn gezin, dat voor mij heel belangrijk is als rust- en steunpunt. Ik doe ook niet veel aan sporten waarbij ik individueel bezig ben en die erg tijdrovend zijn. Golf is dus bijvoorbeeld niet aan mij besteed. Geef mij maar een dag aan zee met het gezin.""En nadat je je keuze hebt gemaakt, moet je daarop natuurlijk ook focussen", aldus Nijs. "Dat heb ik net als mijn broers van huis uit meegekregen. Je moet er echt voor gaan, je moet je met volle passie gooien."Tijdens de zomermaanden krijgt u de Bizz By Mail-nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.