Toen Vansanten in 1995 startte in het Brussels kantoor van McKinsey, was De Bode een toonaangevende partner van het kantoor. "Herman lokte graag het debat uit", zegt Vansanten. "Had je een mening, dan werd je gestimuleerd die openlijk te zeggen en te verdedigen. Dat was niet alleen leerrijk. Het leidde ook tot betere adviezen voor de klanten."

"Het beste advies van Herman was: 'Omring je met de beste mensen, en geef ze alle kansen.' Dat is niks wereldschokkends, maar Herman bracht dat zeer goed in de praktijk. Hij kon de beste mensen inspireren. Daardoor behaalde hij superieure resultaten, met behoud van een goede balans tussen werk en privéleven."

Voor Vansanten is het een richtsnoer gebleven. "Op zeker ogenblik telde Quanteus tien kernmedewerkers. Het was de wedloop naar groter en meer. Herman, met wie ik in contact was gebleven, vroeg mij toen: "Heb je wel de juiste mensen?" Dat heeft mij aan het denken gezet. Vandaag bestaat Quanteus uit een kleine groep van enkele vaste partners die goed op elkaar zijn ingespeeld. Daarrond zit een netwerk van losse medewerkers die we alle kansen geven. Werken met de juiste mensen is als een hefboom: met minder kan je veel meer."

Tijdens de zomermaanden krijgt u de Bizz By Mail-nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

Toen Vansanten in 1995 startte in het Brussels kantoor van McKinsey, was De Bode een toonaangevende partner van het kantoor. "Herman lokte graag het debat uit", zegt Vansanten. "Had je een mening, dan werd je gestimuleerd die openlijk te zeggen en te verdedigen. Dat was niet alleen leerrijk. Het leidde ook tot betere adviezen voor de klanten.""Het beste advies van Herman was: 'Omring je met de beste mensen, en geef ze alle kansen.' Dat is niks wereldschokkends, maar Herman bracht dat zeer goed in de praktijk. Hij kon de beste mensen inspireren. Daardoor behaalde hij superieure resultaten, met behoud van een goede balans tussen werk en privéleven."Voor Vansanten is het een richtsnoer gebleven. "Op zeker ogenblik telde Quanteus tien kernmedewerkers. Het was de wedloop naar groter en meer. Herman, met wie ik in contact was gebleven, vroeg mij toen: "Heb je wel de juiste mensen?" Dat heeft mij aan het denken gezet. Vandaag bestaat Quanteus uit een kleine groep van enkele vaste partners die goed op elkaar zijn ingespeeld. Daarrond zit een netwerk van losse medewerkers die we alle kansen geven. Werken met de juiste mensen is als een hefboom: met minder kan je veel meer."Tijdens de zomermaanden krijgt u de Bizz By Mail-nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.