"Rathke was een Duitser en de eerste externe CEO van de familiale onderneming", herinnert zich Eddy de Mûelenaere. "Hij was een voormalig topman van Unilever. Een goede rapportering in een onderneming vond hij heel belangrijk. Vandaar ook zijn advies: 'De gemakkelijkste manier om persoonlijk en professioneel te overleven in een organisatie, is authentiek en eerlijk te zijn.'"

"Rathke benadrukte dat je altijd jezelf moet blijven en uitsluitend de waarheid moet vertellen. Dan word je ook nooit achterhaald door je eigen leugens. Je hebt nooit beloftes gemaakt die je niet kan waarmaken. De mensen die mij kennen, weten dat ik zeg waar het op staat. Als het niet goed is, zal ik niet zeggen dat het wél goed is. Want daar gaat niemand mee vooruit. In veel bedrijven bestaat de neiging de dingen goed te praten. 'Ja maar, het is zo erg niet. Het gaat allemaal beter'. Ik heb van Rathke geleerd dat de mensen je meer vertrouwen als je jezelf bent."

"Rathke was een Duitser en de eerste externe CEO van de familiale onderneming", herinnert zich Eddy de Mûelenaere. "Hij was een voormalig topman van Unilever. Een goede rapportering in een onderneming vond hij heel belangrijk. Vandaar ook zijn advies: 'De gemakkelijkste manier om persoonlijk en professioneel te overleven in een organisatie, is authentiek en eerlijk te zijn.'""Rathke benadrukte dat je altijd jezelf moet blijven en uitsluitend de waarheid moet vertellen. Dan word je ook nooit achterhaald door je eigen leugens. Je hebt nooit beloftes gemaakt die je niet kan waarmaken. De mensen die mij kennen, weten dat ik zeg waar het op staat. Als het niet goed is, zal ik niet zeggen dat het wél goed is. Want daar gaat niemand mee vooruit. In veel bedrijven bestaat de neiging de dingen goed te praten. 'Ja maar, het is zo erg niet. Het gaat allemaal beter'. Ik heb van Rathke geleerd dat de mensen je meer vertrouwen als je jezelf bent."