U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"De grootvader van mijn echtgenote is 102 jaar geworden, maar hij is altijd heel lucide gebleven", vertelt Carlo Henriksen, de CEO van Bank J. Van Breda & Co. "We gingen vaak bij hem op bezoek. Hij was een belegger en ik werkte bij Bank van Breda. Dat leidde steevast tot leuke en boeiende gesprekken."

"Een van zijn uitspraken die altijd terugkwamen was: 'Bomen groeien niet tot in de hemel.' En dat klopt natuurlijk: als iets te gemakkelijk gaat, is er iets aan de hand en moet je je ongerust beginnen te maken. De dingen komen niet vanzelf. Als iemand je een rendement van 5 procent voorspiegelt, mag je niet verrast zijn als later blijkt dat je werd opgelicht. Maar die regel geldt bijvoorbeeld ook als een onderneming te gemakkelijk nieuwe klanten binnenhaalt. Dan moet er een alarmbelletje afgaan: wellicht is de prijszetting verkeerd, of is er iets wat je als manager over het hoofd hebt gezien."

"Iedereen zou moeten beseffen dat je moet vechten en hard werken om te groeien of iets te bereiken. Als het vanzelf gaat, blijft het niet duren. In de nadagen van de bankencrisis heb ik vaak aan zijn wijze woorden gedacht."

Patrick Claerhout

"De grootvader van mijn echtgenote is 102 jaar geworden, maar hij is altijd heel lucide gebleven", vertelt Carlo Henriksen, de CEO van Bank J. Van Breda & Co. "We gingen vaak bij hem op bezoek. Hij was een belegger en ik werkte bij Bank van Breda. Dat leidde steevast tot leuke en boeiende gesprekken.""Een van zijn uitspraken die altijd terugkwamen was: 'Bomen groeien niet tot in de hemel.' En dat klopt natuurlijk: als iets te gemakkelijk gaat, is er iets aan de hand en moet je je ongerust beginnen te maken. De dingen komen niet vanzelf. Als iemand je een rendement van 5 procent voorspiegelt, mag je niet verrast zijn als later blijkt dat je werd opgelicht. Maar die regel geldt bijvoorbeeld ook als een onderneming te gemakkelijk nieuwe klanten binnenhaalt. Dan moet er een alarmbelletje afgaan: wellicht is de prijszetting verkeerd, of is er iets wat je als manager over het hoofd hebt gezien.""Iedereen zou moeten beseffen dat je moet vechten en hard werken om te groeien of iets te bereiken. Als het vanzelf gaat, blijft het niet duren. In de nadagen van de bankencrisis heb ik vaak aan zijn wijze woorden gedacht."Patrick Claerhout