"Het is eigenlijk geen advies, maar het is een citaat van Margaret Thatcher. There is so much to do. Er is nog zoveel te doen. Je moet de kracht en de wil hebben, maar de mogelijkheden zijn enorm. Misschien kan je er één woord aan toevoegen: 'still'.

Baron Frédéric de Mevius heeft, als telg van een van de bekendste industriële Belgische families, enkele maanden per jaar de luxe van een luierend bestaan op een jacht aan de Middellandse Zee. "Maar daar heb ik dus totaal geen zin in. Ik ben altijd bezig met projecten, maar voor de uitvoering ontbreekt het me aan tijd en geld. Ik ben een serial entrepreneur. Het is soms vermoeiend voor mijn familie, maar zo is het nu eenmaal. Sinds ik naar Londen verhuisde en voorzitter werd van de raad van bestuur, steek ik ook almaar meer tijd in contacten met de ondernemers achter onze participaties. Je moet die mensen goed begeleiden. Je kan hun motivatie niet altijd goed doorgronden. Daarvoor nam ik de voorbije jaren veel tijd. Want tijd nemen voor entrepreneurs is heel belangrijk. Wat drijft hen, ook persoonlijk? Je hebt mensen die heel innovatief bezig zijn. Ze denken dat ze ook commercieel goed zijn, maar dat is soms niet het geval. Dat moet je goed kunnen begrijpen. De entrepreneur moet zijn eigen limieten inzien, en weten hoe hij met de steun van derden, zoals wij, verder wil gaan. Dat is waarom ik geen drie maanden op een boot wil luieren."

"Het is eigenlijk geen advies, maar het is een citaat van Margaret Thatcher. There is so much to do. Er is nog zoveel te doen. Je moet de kracht en de wil hebben, maar de mogelijkheden zijn enorm. Misschien kan je er één woord aan toevoegen: 'still'.Baron Frédéric de Mevius heeft, als telg van een van de bekendste industriële Belgische families, enkele maanden per jaar de luxe van een luierend bestaan op een jacht aan de Middellandse Zee. "Maar daar heb ik dus totaal geen zin in. Ik ben altijd bezig met projecten, maar voor de uitvoering ontbreekt het me aan tijd en geld. Ik ben een serial entrepreneur. Het is soms vermoeiend voor mijn familie, maar zo is het nu eenmaal. Sinds ik naar Londen verhuisde en voorzitter werd van de raad van bestuur, steek ik ook almaar meer tijd in contacten met de ondernemers achter onze participaties. Je moet die mensen goed begeleiden. Je kan hun motivatie niet altijd goed doorgronden. Daarvoor nam ik de voorbije jaren veel tijd. Want tijd nemen voor entrepreneurs is heel belangrijk. Wat drijft hen, ook persoonlijk? Je hebt mensen die heel innovatief bezig zijn. Ze denken dat ze ook commercieel goed zijn, maar dat is soms niet het geval. Dat moet je goed kunnen begrijpen. De entrepreneur moet zijn eigen limieten inzien, en weten hoe hij met de steun van derden, zoals wij, verder wil gaan. Dat is waarom ik geen drie maanden op een boot wil luieren."