U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Ik ben heel blij dat ik in 1972-1973 een managementopleiding volgde aan de Vlerick School", zegt Peeters. "Dat was nog met André Vlerick zelf, die toen minister van Financiën was. Hij gaf op zaterdagmorgen zijn cursus algemeen beheer. Die man had een fantastisch inzicht. Ik was pas afgestudeerd als ingenieur, ik had geen idee hoe een bedrijf in elkaar stak.

"Van André Vlerick leerde ik hoe je een bedrijf kunt leiden. Je moet in een bedrijf vooral luisteren. Je moet een team van goede mensen rond je vormen. Je moet je mensen laten werken, je moet in hen geloven, en niet te veel denken dat je alles zelf kunt doen. Je moet altijd kritisch zijn op jezelf.

"Ik was daarna zeven jaar gedelegeerd bestuurder in onze fabriek in Kapelle-op-den-Bos. Ik vormde er een fantastisch directieteam. Later trok ik naar onze fabriek in Duitsland. In het begin had ik geen team, ik heb er heel snel een samengesteld. Die mensen hebben het bedrijf gemaakt. Dat is nu opnieuw zo in het wereldwijde directiecomité. De leden zijn zelf verantwoordelijk voor hun beslissingen.

"Mensen maken het verschil. Dat heeft André Vlerick me duidelijk gemaakt. Een bedrijf leiden is een kunst. Als je een vliegtuig koopt, ga je niet zelf in de cockpit zitten. Nee, de piloot doet het toestel vliegen. Managers die denken dat ze zelf piloot moeten spelen, dat loopt niet goed af."

"Ik ben heel blij dat ik in 1972-1973 een managementopleiding volgde aan de Vlerick School", zegt Peeters. "Dat was nog met André Vlerick zelf, die toen minister van Financiën was. Hij gaf op zaterdagmorgen zijn cursus algemeen beheer. Die man had een fantastisch inzicht. Ik was pas afgestudeerd als ingenieur, ik had geen idee hoe een bedrijf in elkaar stak."Van André Vlerick leerde ik hoe je een bedrijf kunt leiden. Je moet in een bedrijf vooral luisteren. Je moet een team van goede mensen rond je vormen. Je moet je mensen laten werken, je moet in hen geloven, en niet te veel denken dat je alles zelf kunt doen. Je moet altijd kritisch zijn op jezelf."Ik was daarna zeven jaar gedelegeerd bestuurder in onze fabriek in Kapelle-op-den-Bos. Ik vormde er een fantastisch directieteam. Later trok ik naar onze fabriek in Duitsland. In het begin had ik geen team, ik heb er heel snel een samengesteld. Die mensen hebben het bedrijf gemaakt. Dat is nu opnieuw zo in het wereldwijde directiecomité. De leden zijn zelf verantwoordelijk voor hun beslissingen."Mensen maken het verschil. Dat heeft André Vlerick me duidelijk gemaakt. Een bedrijf leiden is een kunst. Als je een vliegtuig koopt, ga je niet zelf in de cockpit zitten. Nee, de piloot doet het toestel vliegen. Managers die denken dat ze zelf piloot moeten spelen, dat loopt niet goed af."