Eric Domb, de eigenaar en CEO van het Waalse dierenpark Pairi Daiza, kreeg zijn beste advies ongeveer dertig jaar geleden van een Brusselse hoteleigenaar. Domb herinnert zich zijn naam niet meer, het advies des te beter.

"Twijfel niet om je te omringen met mensen die veel intelligenter en getalenteerder zijn dan jezelf", zei hij. "Ze zullen zeer tevreden zijn om met je te kunnen werken, en compenseren al je tekortkomingen en je middelmatigheid."

"Ik volg dat advies tot op de letter", gaat Domb verder. "Ik moet mijn naaste medewerkers kunnen bewonderen, en dat is ook het geval. Dat maakt me heel gelukkig. Ik heb een formidabele architect, een uitstekende technisch verantwoordelijke en een sterke co-CEO, die ook mijn financiële verantwoordelijke is."

"Ik zoek dus systematisch mensen die slimmer zijn dan ik, en eerlijk waar, die zijn gemakkelijk te vinden", zegt Domb. "Ondernemers zijn dan ook niet de intelligentste mensen. Als andere ondernemers een beetje eerlijk zijn, zullen ze dat beamen. Op onze universiteiten studeren veel mensen af die heel verstandig zijn, maar niet noodzakelijk een onderneming willen oprichten. Ze zijn misschien gepassioneerd door het een of andere onderwerp en willen zich specialiseren in een bepaald domein. Een ondernemer moet een generalist zijn. Hij moet enkel gespecialiseerd zijn in passie en het bereiken van zijn doelstellingen."

Eric Domb, de eigenaar en CEO van het Waalse dierenpark Pairi Daiza, kreeg zijn beste advies ongeveer dertig jaar geleden van een Brusselse hoteleigenaar. Domb herinnert zich zijn naam niet meer, het advies des te beter. "Twijfel niet om je te omringen met mensen die veel intelligenter en getalenteerder zijn dan jezelf", zei hij. "Ze zullen zeer tevreden zijn om met je te kunnen werken, en compenseren al je tekortkomingen en je middelmatigheid.""Ik volg dat advies tot op de letter", gaat Domb verder. "Ik moet mijn naaste medewerkers kunnen bewonderen, en dat is ook het geval. Dat maakt me heel gelukkig. Ik heb een formidabele architect, een uitstekende technisch verantwoordelijke en een sterke co-CEO, die ook mijn financiële verantwoordelijke is.""Ik zoek dus systematisch mensen die slimmer zijn dan ik, en eerlijk waar, die zijn gemakkelijk te vinden", zegt Domb. "Ondernemers zijn dan ook niet de intelligentste mensen. Als andere ondernemers een beetje eerlijk zijn, zullen ze dat beamen. Op onze universiteiten studeren veel mensen af die heel verstandig zijn, maar niet noodzakelijk een onderneming willen oprichten. Ze zijn misschien gepassioneerd door het een of andere onderwerp en willen zich specialiseren in een bepaald domein. Een ondernemer moet een generalist zijn. Hij moet enkel gespecialiseerd zijn in passie en het bereiken van zijn doelstellingen."