U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Dwing respect af. Meer weten over je onderwerp leidt niet alleen tot betere vragen, maar het zorgt er ook voor dat je gesprekspartner meer respect voor je zal hebben omdat je weet waar je het over hebt. Dat leidt bij hem tot een meer welwillende houding.

2 Weet niet alles beter. Stephanopoulos beschrijft hoe hij vroeger na zijn voorbereiding vaak niet kon weerstaan aan de verleiding om zijn kennis tentoon te spreiden. Geen goed idee. "Begin met directe, open vragen," raadt hij aan. "En gebruik dan je kennis om je gesprekspartner te laten uitweiden over makke antwoorden."

3 Vraag 'Waarom?' Als je op een feestje 'Wat doe je?' vraagt aan iemand, dan krijg je vaak een standaard antwoord. Als je 'Waarom?' vraagt, dan krijg je meer bedachtzame antwoorden.

4 Let op gezichtsuitdrukkingen. Soms kan een gezichtsuitdrukking je vertellen of iemand wil doorgaan op een onderwerp of zo snel mogelijk over iets anders wil praten. Stephanopoulos beweert dat hij kan zien dat iemand een nieuw inzicht krijgt tijdens een gesprek aan het oplichten van iemands ogen.

5 Dwing jezelf tot interesse. Als je je verveelt door wat je gesprekspartner zegt, zal je publiek het ook saai vinden. Blijf zoeken naar dat ene interessante onderwerp dat toch je nieuwsgierigheid prikkelt. Wanneer Stephanopoulos bijvoorbeeld acteurs interviewt over films die hij niet goed vindt, zoekt hij één bepaalde scène die hij bijzonder vindt en richt zich daarop.

Bron: het oktobernummer van het Amerikaanse ondernemersblad Inc.

1 Dwing respect af. Meer weten over je onderwerp leidt niet alleen tot betere vragen, maar het zorgt er ook voor dat je gesprekspartner meer respect voor je zal hebben omdat je weet waar je het over hebt. Dat leidt bij hem tot een meer welwillende houding.2 Weet niet alles beter. Stephanopoulos beschrijft hoe hij vroeger na zijn voorbereiding vaak niet kon weerstaan aan de verleiding om zijn kennis tentoon te spreiden. Geen goed idee. "Begin met directe, open vragen," raadt hij aan. "En gebruik dan je kennis om je gesprekspartner te laten uitweiden over makke antwoorden."3 Vraag 'Waarom?' Als je op een feestje 'Wat doe je?' vraagt aan iemand, dan krijg je vaak een standaard antwoord. Als je 'Waarom?' vraagt, dan krijg je meer bedachtzame antwoorden.4 Let op gezichtsuitdrukkingen. Soms kan een gezichtsuitdrukking je vertellen of iemand wil doorgaan op een onderwerp of zo snel mogelijk over iets anders wil praten. Stephanopoulos beweert dat hij kan zien dat iemand een nieuw inzicht krijgt tijdens een gesprek aan het oplichten van iemands ogen.5 Dwing jezelf tot interesse. Als je je verveelt door wat je gesprekspartner zegt, zal je publiek het ook saai vinden. Blijf zoeken naar dat ene interessante onderwerp dat toch je nieuwsgierigheid prikkelt. Wanneer Stephanopoulos bijvoorbeeld acteurs interviewt over films die hij niet goed vindt, zoekt hij één bepaalde scène die hij bijzonder vindt en richt zich daarop.Bron: het oktobernummer van het Amerikaanse ondernemersblad Inc.