"Ik herinner me nog de stress die iedereen in onze plaats had, toen ik zwanger was van nummer vijf, omdat we in de auto wel zeven zitplaatsen hadden, maar geen koffer. Dus hoe moest het dan met de kinderwagen? En inderdaad, we zouden die kinderwagen absoluut niet hebben meegekregen in onze auto, laat staan een draagmand. Maar kijk, de oplossing was even slim als eenvoudig. We namen een draagdoek mee voor Fee. Fee heeft zelfs nooit in een kinderwagen gezeten. Sommige oplossingen liggen nog meer voor de hand. Kruimels onder tafel van het ontbijt? Niemand die het ziet, want iedereen is de hele dag weg en 's avonds worden ze in één moeite door opgezogen met de kruimels van het avondeten. Weer een voorbeeld van efficiënt timemanagement. En zo kan ik er nog tientallen geven."

"Het is op die momenten dat ik hard besef dat veel van die organisatorische problemen uit een soort van gewoonte, of noem het een vooroordeel, in stand worden gehouden. Het is ook op die momenten dat ik besef dat het een enorme gave is een beetje creatief in het leven te staan. En als je dat allemaal overgiet met wat relativeringsvermogen, geef ik het je op een briefje dat je je leven niet zult verliezen omdat je voor een groot gezin hebt gekozen. Meer nog, het is op het ogenblik dat je de sociale druk van het perfecte gezinnetje kunt loslaten, dat je er dubbel zo veel ruimte bij krijgt om naast je kids en je werk ook jezelf te ontwikkelen. Om dan plots stommelings te ontdekken dat je alle ballen in de lucht aan het houden bent en er nog van geniet ook."

Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.

www.100inzicht.be

"Ik herinner me nog de stress die iedereen in onze plaats had, toen ik zwanger was van nummer vijf, omdat we in de auto wel zeven zitplaatsen hadden, maar geen koffer. Dus hoe moest het dan met de kinderwagen? En inderdaad, we zouden die kinderwagen absoluut niet hebben meegekregen in onze auto, laat staan een draagmand. Maar kijk, de oplossing was even slim als eenvoudig. We namen een draagdoek mee voor Fee. Fee heeft zelfs nooit in een kinderwagen gezeten. Sommige oplossingen liggen nog meer voor de hand. Kruimels onder tafel van het ontbijt? Niemand die het ziet, want iedereen is de hele dag weg en 's avonds worden ze in één moeite door opgezogen met de kruimels van het avondeten. Weer een voorbeeld van efficiënt timemanagement. En zo kan ik er nog tientallen geven.""Het is op die momenten dat ik hard besef dat veel van die organisatorische problemen uit een soort van gewoonte, of noem het een vooroordeel, in stand worden gehouden. Het is ook op die momenten dat ik besef dat het een enorme gave is een beetje creatief in het leven te staan. En als je dat allemaal overgiet met wat relativeringsvermogen, geef ik het je op een briefje dat je je leven niet zult verliezen omdat je voor een groot gezin hebt gekozen. Meer nog, het is op het ogenblik dat je de sociale druk van het perfecte gezinnetje kunt loslaten, dat je er dubbel zo veel ruimte bij krijgt om naast je kids en je werk ook jezelf te ontwikkelen. Om dan plots stommelings te ontdekken dat je alle ballen in de lucht aan het houden bent en er nog van geniet ook."Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.www.100inzicht.be