U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Ik herinner mij altijd wat mijn schoonvader, Carlos Blancke, heeft gezegd: hou rekening met je omgeving. Je zit niet op een eiland met je bedrijf. Je bevindt je hier op 10 hectaren midden in de grootstad. Investeer tijd in je contacten met het bestuur en met de buurt. Dat advies dateert van 30 jaar geleden en geldt voor mij nog altijd."

De vleeswarenproducent Carlos Blancke heeft in 1983 de slachthuizen die eigendom waren van de gemeente Anderlecht, van de ondergang gered. Hij verzamelde honderdzestig vleeshandelaren, slachters en restaurateurs uit de buurt, die geld op tafel legden en de site overnamen. Joris Tiebout was toen een van de stichtende aandeelhouders. Er werd een herstructurering doorgevoerd en vandaag is er behalve het slachthuis ook een reeks markten. Ook in de kelders, ooit een champignonkwekerij, werd geïnvesteerd: zo kwam de evenementenlocatie Kelders van Cureghem tot stand. Abattoir haalt nu 44 procent van zijn omzet uit het slachthuis, 40 procent uit de organisatie van de markten en de rest uit de Kelders en de verhuur van winkelruimtes.

Tiebout: "Door het belang dat hij hechtte aan het contact met de lokale omgeving was mijn schoonvader een voortrekker in wat men maatschappelijk verantwoord ondernemen noemt. Nu is die term bon ton, maar begin jaren tachtig stond niemand daarbij stil."

"Ik herinner mij altijd wat mijn schoonvader, Carlos Blancke, heeft gezegd: hou rekening met je omgeving. Je zit niet op een eiland met je bedrijf. Je bevindt je hier op 10 hectaren midden in de grootstad. Investeer tijd in je contacten met het bestuur en met de buurt. Dat advies dateert van 30 jaar geleden en geldt voor mij nog altijd." De vleeswarenproducent Carlos Blancke heeft in 1983 de slachthuizen die eigendom waren van de gemeente Anderlecht, van de ondergang gered. Hij verzamelde honderdzestig vleeshandelaren, slachters en restaurateurs uit de buurt, die geld op tafel legden en de site overnamen. Joris Tiebout was toen een van de stichtende aandeelhouders. Er werd een herstructurering doorgevoerd en vandaag is er behalve het slachthuis ook een reeks markten. Ook in de kelders, ooit een champignonkwekerij, werd geïnvesteerd: zo kwam de evenementenlocatie Kelders van Cureghem tot stand. Abattoir haalt nu 44 procent van zijn omzet uit het slachthuis, 40 procent uit de organisatie van de markten en de rest uit de Kelders en de verhuur van winkelruimtes.Tiebout: "Door het belang dat hij hechtte aan het contact met de lokale omgeving was mijn schoonvader een voortrekker in wat men maatschappelijk verantwoord ondernemen noemt. Nu is die term bon ton, maar begin jaren tachtig stond niemand daarbij stil."