U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Vaak geeft Jozef me een idee of een hint waarvan ik denk 'Geniaal, waarom heb ik daar zelf niet aan gedacht'", zegt De Smet. Dat zijn voorzitter of zijn medewerkers hem nieuwe dingen doen ontdekken, vindt hij geen teken van zwakte, integendeel. "Als CEO moet je durven toe te geven dat je niet alles weet. De mensen rondom jou zijn er om je te helpen. Als CEO is het je taak om al die competenties te doen samenwerken naar een gemeenschappelijk doel."

De Smet maakt de vergelijking met een voetbalploeg. "Elf goede spelers samen op het veld zetten, geeft je niet de beste ploeg. Kijk naar de Rode Duivels, de coach is iemand zonder een groot ego, en hij is erin geslaagd om al het talent in zijn ploeg naar eenzelfde doel te laten werken, los van individuele ambities."

De onlangs overleden Karel Van Rompuy leerde hem om zichzelf niet al te serieus te nemen. Wees bescheiden en werk keihard. Van Pottelberge was volgens De Smet een bijzonder inspirerende CEO, waarvan hij leerde dat je jonge talentvolle mensen eerder vroeger dan later verantwoordelijkheden moet durven te geven. "Vaak zeggen we 'ze zijn er nog niet klaar voor'. Integendeel, durf ze op tijd in het bad te gooien, en sta ze bij indien nodig om te verhinderen dat ze verdrinken. Op die manier is hun leerproces zo veel sneller en fundamenteler."

"Vaak geeft Jozef me een idee of een hint waarvan ik denk 'Geniaal, waarom heb ik daar zelf niet aan gedacht'", zegt De Smet. Dat zijn voorzitter of zijn medewerkers hem nieuwe dingen doen ontdekken, vindt hij geen teken van zwakte, integendeel. "Als CEO moet je durven toe te geven dat je niet alles weet. De mensen rondom jou zijn er om je te helpen. Als CEO is het je taak om al die competenties te doen samenwerken naar een gemeenschappelijk doel." De Smet maakt de vergelijking met een voetbalploeg. "Elf goede spelers samen op het veld zetten, geeft je niet de beste ploeg. Kijk naar de Rode Duivels, de coach is iemand zonder een groot ego, en hij is erin geslaagd om al het talent in zijn ploeg naar eenzelfde doel te laten werken, los van individuele ambities."De onlangs overleden Karel Van Rompuy leerde hem om zichzelf niet al te serieus te nemen. Wees bescheiden en werk keihard. Van Pottelberge was volgens De Smet een bijzonder inspirerende CEO, waarvan hij leerde dat je jonge talentvolle mensen eerder vroeger dan later verantwoordelijkheden moet durven te geven. "Vaak zeggen we 'ze zijn er nog niet klaar voor'. Integendeel, durf ze op tijd in het bad te gooien, en sta ze bij indien nodig om te verhinderen dat ze verdrinken. Op die manier is hun leerproces zo veel sneller en fundamenteler."