U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Edward De Nève, CEO van de Brusselse vastgoedontwikkelaar Pylos, kreeg zijn beste advies van Benoît de Landsheer, die met Eric Verbeeck de vastgoedontwikkelaar Kairos en het aannemingsbedrijf Interbuild (nu BAM) heeft uitgebouwd,

"Hij is geen gemakkelijke partner om mee samen te werken, maar al doende kan je wel veel van hem leren. Hij heeft me leren wheelen and dealen. Zijn filosofie: 'Vastgoed is te eenvoudig om het moeilijk aan te pakken.' Er zijn te veel consultants of fund managers, die uit hun Excell sheets van alles halen waarmee je uiteindelijk niets bent. Een vastgoeddeal moet je op een bierkaartje kunnen schrijven, zegt Benoît. Je hoeft slechts rekening te houden met een paar cijfers. Wat kost het me om het vastgoed te verwerven en te bouwen? Wat is de yield, het rendement van het gebouw in percentage? De minimumverkoopprijs bereik je dan eenvoudig door de huurprijs te delen door de yield. Alles wat hoger is dan dat bedrag, is de winst."

"De rest van het verhaal is guts: de juiste locatie en timing inschatten om die cijfers te berekenen. Wie daar fout zit, komt bij de verliezers terecht. Iedereen kan zich rijk rekenen, maar locatie is de factor nummer één in vastgoed. Het eerste wat telt, is het vinden van een huurder. Als niemand in je gebouw geïnteresseerd is, blijft het leeg staan. Net daarom gaat 50 procent van de 1 miljoen vierkante meter aan lege kantoorgebouwen een moeilijke toekomst tegemoet."

Edward De Nève, CEO van de Brusselse vastgoedontwikkelaar Pylos, kreeg zijn beste advies van Benoît de Landsheer, die met Eric Verbeeck de vastgoedontwikkelaar Kairos en het aannemingsbedrijf Interbuild (nu BAM) heeft uitgebouwd,"Hij is geen gemakkelijke partner om mee samen te werken, maar al doende kan je wel veel van hem leren. Hij heeft me leren wheelen and dealen. Zijn filosofie: 'Vastgoed is te eenvoudig om het moeilijk aan te pakken.' Er zijn te veel consultants of fund managers, die uit hun Excell sheets van alles halen waarmee je uiteindelijk niets bent. Een vastgoeddeal moet je op een bierkaartje kunnen schrijven, zegt Benoît. Je hoeft slechts rekening te houden met een paar cijfers. Wat kost het me om het vastgoed te verwerven en te bouwen? Wat is de yield, het rendement van het gebouw in percentage? De minimumverkoopprijs bereik je dan eenvoudig door de huurprijs te delen door de yield. Alles wat hoger is dan dat bedrag, is de winst.""De rest van het verhaal is guts: de juiste locatie en timing inschatten om die cijfers te berekenen. Wie daar fout zit, komt bij de verliezers terecht. Iedereen kan zich rijk rekenen, maar locatie is de factor nummer één in vastgoed. Het eerste wat telt, is het vinden van een huurder. Als niemand in je gebouw geïnteresseerd is, blijft het leeg staan. Net daarom gaat 50 procent van de 1 miljoen vierkante meter aan lege kantoorgebouwen een moeilijke toekomst tegemoet."