U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Mijn eerste baan, begin jaren negentig, was bij de fruitsapproducent Looza. Louis Croonen drukte me op het hart dat een firma bestaat uit een team van mensen. "Als manager is het zeer belangrijk dat je midden in je team staat, zodat je weet wat er speelt en leeft. En als er een rotte appel is, moet je dat zien als een opportuniteit om het team nog hechter te maken. Je moet dan ook zeer snel en hard reageren. Zo niet lijdt het team eronder."

"De consequentie kan zijn dat je de rotte appel weggooit, vooraleer de hele mand rot wordt. Let wel, ik geef iedereen nog een kans. Maar je moet er op tijd bij zijn. Het probleem mag de anderen niet aansteken."

"Ik heb dat advies uiteraard ook zelf toegepast in het begin bij bdtronic. Ik was 32 toen ik directeur werd. Een jonge kerel, een buitenlander. Ik had alles tegen. Als je dan niet recht in je schoenen staat en consequent optreedt, ben je verloren. Dan moet je ook effectief snel reageren. Op die manier verdien je respect bij je mensen."

Wolfgang Riepl

"Mijn eerste baan, begin jaren negentig, was bij de fruitsapproducent Looza. Louis Croonen drukte me op het hart dat een firma bestaat uit een team van mensen. "Als manager is het zeer belangrijk dat je midden in je team staat, zodat je weet wat er speelt en leeft. En als er een rotte appel is, moet je dat zien als een opportuniteit om het team nog hechter te maken. Je moet dan ook zeer snel en hard reageren. Zo niet lijdt het team eronder.""De consequentie kan zijn dat je de rotte appel weggooit, vooraleer de hele mand rot wordt. Let wel, ik geef iedereen nog een kans. Maar je moet er op tijd bij zijn. Het probleem mag de anderen niet aansteken.""Ik heb dat advies uiteraard ook zelf toegepast in het begin bij bdtronic. Ik was 32 toen ik directeur werd. Een jonge kerel, een buitenlander. Ik had alles tegen. Als je dan niet recht in je schoenen staat en consequent optreedt, ben je verloren. Dan moet je ook effectief snel reageren. Op die manier verdien je respect bij je mensen."Wolfgang Riepl