U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Bij Alcatel grossierde Reinaudo in leidinggevende posities. Hij was zelfs geruime tijd in de running om CEO voor het hele concern te worden. In 2000, toen hij zelf de divisie Optics van Alcatel leidde, kreeg hij van de toenmalig CEO Tchuruk de raad om als bedrijfsleider zijn onderneming scherp te houden. "Je moet een bedrijf een beetje leiden zoals je voetbal speelt. Als je wilt scoren, moet je steeds zeer kort tegen de buitenspellijn spelen", zegt Reinaudo. "Ook als je met een paard wilt springen, moet je dat gespannen houden, anders springt het niet", voegt paardenliefhebber Reinaudo eraan toe.

"Zo moet je dus ook in staat zijn om het bedrijf onder spanning te zetten. Een bedrijf moet met andere woorden altijd klaar staan om te springen en te reageren, wat natuurlijk ook druk zet op de mensen. Dat moet wel gezonde spanning zijn, geen stress."

Bij Alcatel grossierde Reinaudo in leidinggevende posities. Hij was zelfs geruime tijd in de running om CEO voor het hele concern te worden. In 2000, toen hij zelf de divisie Optics van Alcatel leidde, kreeg hij van de toenmalig CEO Tchuruk de raad om als bedrijfsleider zijn onderneming scherp te houden. "Je moet een bedrijf een beetje leiden zoals je voetbal speelt. Als je wilt scoren, moet je steeds zeer kort tegen de buitenspellijn spelen", zegt Reinaudo. "Ook als je met een paard wilt springen, moet je dat gespannen houden, anders springt het niet", voegt paardenliefhebber Reinaudo eraan toe. "Zo moet je dus ook in staat zijn om het bedrijf onder spanning te zetten. Een bedrijf moet met andere woorden altijd klaar staan om te springen en te reageren, wat natuurlijk ook druk zet op de mensen. Dat moet wel gezonde spanning zijn, geen stress."