U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Focus niet alleen op het kleine kransje van high potentials. Ga op zoek naar de sterktes van elke medewerker en combineer die met de noden van de onderneming.

2 Goed talentmanagement werkt aanstekelijk. De top van een onderneming heeft een voorbeeldfunctie en kan maar beter de vaandeldrager zijn van een coachende stijl. Uiteindelijk dringt die visie wel door tot in alle geledingen van de onderneming.

3 De leidinggevende van een team heeft een cruciale rol. Zet op die positie mensen die in staat zijn mensen te coachen en die bereid zijn op zoek te gaan naar het potentieel van hun medewerkers. Dat op zich is al een talent. Stap dus af van het idee dat de beste verkoper ook de beste leidinggevende is van een team verkopers.

4 Geef medewerkers zelf de kans om binnen een duidelijk kader hun job in te vullen op een manier waar ze zich zelf goed bij voelen. Die individuele aanpak vergroot de motivatie.

5 Bouw sterke teams. De complementariteit van verschillende talenten geeft mensen de ruimte om hun eigen sterktes beter uit te spelen. Uiteindelijk verhoogt dat de motivatie en de productiviteit.

Sven Vonck

Bron: het interview met Lut Crijns in Trends van 16/01/2013.

1 Focus niet alleen op het kleine kransje van high potentials. Ga op zoek naar de sterktes van elke medewerker en combineer die met de noden van de onderneming. 2 Goed talentmanagement werkt aanstekelijk. De top van een onderneming heeft een voorbeeldfunctie en kan maar beter de vaandeldrager zijn van een coachende stijl. Uiteindelijk dringt die visie wel door tot in alle geledingen van de onderneming.3 De leidinggevende van een team heeft een cruciale rol. Zet op die positie mensen die in staat zijn mensen te coachen en die bereid zijn op zoek te gaan naar het potentieel van hun medewerkers. Dat op zich is al een talent. Stap dus af van het idee dat de beste verkoper ook de beste leidinggevende is van een team verkopers.4 Geef medewerkers zelf de kans om binnen een duidelijk kader hun job in te vullen op een manier waar ze zich zelf goed bij voelen. Die individuele aanpak vergroot de motivatie.5 Bouw sterke teams. De complementariteit van verschillende talenten geeft mensen de ruimte om hun eigen sterktes beter uit te spelen. Uiteindelijk verhoogt dat de motivatie en de productiviteit.Sven VonckBron: het interview met Lut Crijns in Trends van 16/01/2013.