U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

In een artikel in het Amerikaanse ondernemersmagazine Inc. geeft businessauteur Minda Zetlin deze tips:

1 Zoek mensen die in hun vorige jobs betrokkenheid toonden. Een persoonlijk gesprek zal je al veel wijzer maken, maar controleer ook de referenties van de kandidaat. Voormalige werknemers zullen zeker de gedrevenheid en betrokkenheid van de kandidaat roemen.

2 Kies mensen in een stijgende curve. Iemand die jarenlang net die functie heeft gedaan, waar je voor rekruteert, is misschien een beetje verzadigd. Hou niet enkel rekening met wat iemand al heeft gedaan, maar ook met zijn potentieel. Overweeg daarom ook om iemand in dienst te nemen voor wie de baan een stap vooruit is.

3 Vraag de kandidaat wat hij wil. Zorg dat je tijdens het jobinterview vraagt naar waarom iemand van baan verandert, welke bedrijfscultuur hij opprijsstelt en waarom hij enthousiast is over de functie.

4. Wees eerlijk. Wanneer je een goed idee hebt van de kandidaat, kies dan voor een eerlijk gesprek. Geen enkele kandidaat zal helemaal aan de functiebeschrijving beantwoorden en misschien verwacht de witte merel zaken die je bedrijf niet kan bieden. Wees niet te beroerd om daar openlijk over te praten.

In een artikel in het Amerikaanse ondernemersmagazine Inc. geeft businessauteur Minda Zetlin deze tips:1 Zoek mensen die in hun vorige jobs betrokkenheid toonden. Een persoonlijk gesprek zal je al veel wijzer maken, maar controleer ook de referenties van de kandidaat. Voormalige werknemers zullen zeker de gedrevenheid en betrokkenheid van de kandidaat roemen.2 Kies mensen in een stijgende curve. Iemand die jarenlang net die functie heeft gedaan, waar je voor rekruteert, is misschien een beetje verzadigd. Hou niet enkel rekening met wat iemand al heeft gedaan, maar ook met zijn potentieel. Overweeg daarom ook om iemand in dienst te nemen voor wie de baan een stap vooruit is.3 Vraag de kandidaat wat hij wil. Zorg dat je tijdens het jobinterview vraagt naar waarom iemand van baan verandert, welke bedrijfscultuur hij opprijsstelt en waarom hij enthousiast is over de functie.4. Wees eerlijk. Wanneer je een goed idee hebt van de kandidaat, kies dan voor een eerlijk gesprek. Geen enkele kandidaat zal helemaal aan de functiebeschrijving beantwoorden en misschien verwacht de witte merel zaken die je bedrijf niet kan bieden. Wees niet te beroerd om daar openlijk over te praten.