U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1. Een cel laten oplichten bij een bepaalde waarde

Wist u dat u cellen in Excel kunt laten oplichten als ze voldoen aan bepaalde criteria? Daarvoor selecteert u de cellen die u wilt laten oplichten. Ga bovenaan onder het tabblad 'Home' naar 'Conditional Formatting'. Kies voor 'Highlight cell rules'. Met de opties 'Groter dan...' of 'Kleiner Dan', kunt u een cel bijvoorbeeld groen of rood kleuren zodra het getal hoger of lager is dan de waarde.

2. Herhaal uw laatste bewerking met één druk op de knop

U hebt net het lettertype en de kleur van de tekst in enkele cellen veranderd. U wenst dit in een andere cel te herhalen? Dit kunt u door in deze cel op F4 te klikken.

3. Uw werkbalk bovenaan personaliseren of uitbreiden met veelgebruikte functies

U kunt in Excel bovenaan in de werkbalk (of de Quick Access Toolbar, QAT) zelf icoontjes van veelgebruikte functies toevoegen. U wilt bijvoorbeeld de 'Insert PivotTable" toevoegen om sneller draaitabellen te kunnen maken. U klikt met de rechtermuisknop op een lege plaats in de werkbalk (of de QAT). In het menu dat verschijnt, kiest u voor 'Customize the Quick Access Toolbar'. U kiest daar in de linkse lijst voor 'Insert PivtotTable' en klikt op 'Add >>'. U kunt zelf nog kiezen of u dit enkel in dit workbook wilt zien of in alle documenten. Daarnaast kunt u ook zelf de plaats van het icoontje bepalen, door op de boven- en onderpijltjes te klikken. Klik op OK. U ziet nu bovenaan het icoontje staan.

4. Gegevens ontdubbelen

Excel heeft een handige functie om cellen te ontdubbelen. U selecteert de kolom met de gegevens die u wenst te ontdubbelen. Ga bovenaan naar het tabblad Data. Kies daar bij 'Data tools' voor 'Remove duplicates'. De cellen met dubbele gegevens worden leeggemaakt en de lijst wordt ingekort.

Bron: Kluwer Opleidingen

1. Een cel laten oplichten bij een bepaalde waardeWist u dat u cellen in Excel kunt laten oplichten als ze voldoen aan bepaalde criteria? Daarvoor selecteert u de cellen die u wilt laten oplichten. Ga bovenaan onder het tabblad 'Home' naar 'Conditional Formatting'. Kies voor 'Highlight cell rules'. Met de opties 'Groter dan...' of 'Kleiner Dan', kunt u een cel bijvoorbeeld groen of rood kleuren zodra het getal hoger of lager is dan de waarde.2. Herhaal uw laatste bewerking met één druk op de knopU hebt net het lettertype en de kleur van de tekst in enkele cellen veranderd. U wenst dit in een andere cel te herhalen? Dit kunt u door in deze cel op F4 te klikken.3. Uw werkbalk bovenaan personaliseren of uitbreiden met veelgebruikte functiesU kunt in Excel bovenaan in de werkbalk (of de Quick Access Toolbar, QAT) zelf icoontjes van veelgebruikte functies toevoegen. U wilt bijvoorbeeld de 'Insert PivotTable" toevoegen om sneller draaitabellen te kunnen maken. U klikt met de rechtermuisknop op een lege plaats in de werkbalk (of de QAT). In het menu dat verschijnt, kiest u voor 'Customize the Quick Access Toolbar'. U kiest daar in de linkse lijst voor 'Insert PivtotTable' en klikt op 'Add >>'. U kunt zelf nog kiezen of u dit enkel in dit workbook wilt zien of in alle documenten. Daarnaast kunt u ook zelf de plaats van het icoontje bepalen, door op de boven- en onderpijltjes te klikken. Klik op OK. U ziet nu bovenaan het icoontje staan.4. Gegevens ontdubbelenExcel heeft een handige functie om cellen te ontdubbelen. U selecteert de kolom met de gegevens die u wenst te ontdubbelen. Ga bovenaan naar het tabblad Data. Kies daar bij 'Data tools' voor 'Remove duplicates'. De cellen met dubbele gegevens worden leeggemaakt en de lijst wordt ingekort.Bron: Kluwer Opleidingen