U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Alter bekijkt het politieke probleem met de bril van een ondernemer: de productiviteit van de overheid stopt, de betrokken partijen slagen er niet in een akkoord te sluiten en er worden salarissen betaald terwijl de organisatie niet werkt. Zou dat gebeuren in je kleine bedrijf, vraagt Alter zich af? Zeker niet, is zijn antwoord, want kmo's zijn keien op het vlak van problemen oplossen, kosten beheren en zorgen voor hun personeel. Deze drie lessen kunnen de Amerikaanse politici leren van kmo's:

1 Beheer je budget. Het debat in het Amerikaanse Congres gaat onder meer over de overheidsuitgaven. Wie een klein bedrijf leidt, houdt constant in het oog of hij te veel uitgeeft aan zaken die niet werken. Als een kmo dat niet doet, dreigt er gevaar. De overheid zou dat voorbeeld beter moeten volgen.

2 Leer een overeenkomst te sluiten. Bedrijfsleiders weten dat je een compromis nodig hebt om een akkoord te sluiten. Je krijgt misschien minder dan je wou of je moet dingen doen waar je niet op had gerekend, maar je moet de andere partij tegemoetkomen om de inkomstenstroom te garanderen.

3 Geef je fouten toe. In zaken leer je evenveel van je fouten als van je successen. Ondernemers leren voortdurend uit hun fouten. Iemand anders de schuld geven, helpt je niet vooruit.

Bron: dit artikel op Inc.com

Alter bekijkt het politieke probleem met de bril van een ondernemer: de productiviteit van de overheid stopt, de betrokken partijen slagen er niet in een akkoord te sluiten en er worden salarissen betaald terwijl de organisatie niet werkt. Zou dat gebeuren in je kleine bedrijf, vraagt Alter zich af? Zeker niet, is zijn antwoord, want kmo's zijn keien op het vlak van problemen oplossen, kosten beheren en zorgen voor hun personeel. Deze drie lessen kunnen de Amerikaanse politici leren van kmo's:1 Beheer je budget. Het debat in het Amerikaanse Congres gaat onder meer over de overheidsuitgaven. Wie een klein bedrijf leidt, houdt constant in het oog of hij te veel uitgeeft aan zaken die niet werken. Als een kmo dat niet doet, dreigt er gevaar. De overheid zou dat voorbeeld beter moeten volgen. 2 Leer een overeenkomst te sluiten. Bedrijfsleiders weten dat je een compromis nodig hebt om een akkoord te sluiten. Je krijgt misschien minder dan je wou of je moet dingen doen waar je niet op had gerekend, maar je moet de andere partij tegemoetkomen om de inkomstenstroom te garanderen.3 Geef je fouten toe. In zaken leer je evenveel van je fouten als van je successen. Ondernemers leren voortdurend uit hun fouten. Iemand anders de schuld geven, helpt je niet vooruit.Bron: dit artikel op Inc.com