Tijdens de zomermaanden ontvangt u enkel op maandag, woensdag en vrijdag een Bizz by Mail in plaats van elke weekdag.

- Maak voor je vertrek een lijstje met de serienummers van je toestellen en de telefoonnummers van de helpdesks. Als je smartphone, tablet of e-reader gestolen wordt, kun je meteen bellen om het toestel vanop afstand te laten blokkeren.

- Er bestaat software om je toestellen vanop afstand te beveiligen of je kunt een verzekering nemen bij je provider of bij een bedrijf als Safeware.

- Berg je elektronische toestellen altijd op in de kluis van het hotel en laat ze zeker niet zichtbaar achter in je auto.

- Let op met hackers. In mei ontdekten inlichtingendienst FBI en The Internet Crime Complaint Center een nieuwe truc van malafide hackers. Wanneer iemand in zijn hotelkamer problemen heeft met zijn verbinding, wat regelmatig gebeurt, laten ze een schermpje op de computer verschijnen dat vraagt een update uit te voeren om de verbinding te verbeteren. In werkelijkheid zet je zo de deur open voor een virus.

- Doe voor je vertrekt de nodige updates, onder meer van je antivirussoftware.

- Doe navraag in het hotel als je twijfels hebt over de veiligheid van hun verbinding. Gebruik ook alleen wifiverbindingen die versleuteld zijn met WPA2 en niet met WEP, want die zijn makkelijk te hacken.

- Verkies 3G- of 4G-hotspots in het hotel boven openbare wifihotspots.

- Schakel pop-upvensters uit en vermijd online bankieren in hotels met een publieke internetverbinding.

Bron: Eset

- Maak voor je vertrek een lijstje met de serienummers van je toestellen en de telefoonnummers van de helpdesks. Als je smartphone, tablet of e-reader gestolen wordt, kun je meteen bellen om het toestel vanop afstand te laten blokkeren.- Er bestaat software om je toestellen vanop afstand te beveiligen of je kunt een verzekering nemen bij je provider of bij een bedrijf als Safeware.- Berg je elektronische toestellen altijd op in de kluis van het hotel en laat ze zeker niet zichtbaar achter in je auto.- Let op met hackers. In mei ontdekten inlichtingendienst FBI en The Internet Crime Complaint Center een nieuwe truc van malafide hackers. Wanneer iemand in zijn hotelkamer problemen heeft met zijn verbinding, wat regelmatig gebeurt, laten ze een schermpje op de computer verschijnen dat vraagt een update uit te voeren om de verbinding te verbeteren. In werkelijkheid zet je zo de deur open voor een virus.- Doe voor je vertrekt de nodige updates, onder meer van je antivirussoftware.- Doe navraag in het hotel als je twijfels hebt over de veiligheid van hun verbinding. Gebruik ook alleen wifiverbindingen die versleuteld zijn met WPA2 en niet met WEP, want die zijn makkelijk te hacken.- Verkies 3G- of 4G-hotspots in het hotel boven openbare wifihotspots.- Schakel pop-upvensters uit en vermijd online bankieren in hotels met een publieke internetverbinding.Bron: Eset