Volgens de rechtbank in Mechelen gebeurden er bij SBT wel betwistbare zaken, maar was er geen sprake van fraude. Zo stond in de boeken een bedrag van 296.891,11 euro als voorschotten voor bedienden, maar dat bedrag ging naar de inrichting van het kasteel waar Seghers woonde. Volgens de rechter ging Seghers altijd zo te werk, en was die transactie niet frauduleus.

Ook de revisoren gingen vrijuit. Die hadden in de periode voor het faillissement de nominale waarde van de activa ingebracht, en niet een aparte waardering van hun reële waarde. Dat is volgens de rechter toegelaten bij ondernemingen in nood. Ook het Instituut voor Bedrijfsrevisoren denkt daar zo over.

Het parket gaat alleen in beroep tegen de vrijspraak voor de nv Groenhove, Hendrik Seghers, drie bestuurders: Hilaire Roose, Johny Cornillie, de ex-kabinetschef van Luc Van den Brande, en Michel Berges, oud-bestuurder bij Fortis en Bank Degroof. De curatoren gaan ook in beroep tegen de vrijspraak van de bedrijfsrevisoren Roger Tiest en Frans Samyn. De zaak wordt een eerste maal behandeld door het hof van beroep op 4 maart.

Hendrik Seghers spreekt over een eis tot schadevergoeding na de vrijspraak in eerste aanleg. "Wij wachten nu eerst nog het beroep af", zegt zijn advocaat.

(WVD)

Volgens de rechtbank in Mechelen gebeurden er bij SBT wel betwistbare zaken, maar was er geen sprake van fraude. Zo stond in de boeken een bedrag van 296.891,11 euro als voorschotten voor bedienden, maar dat bedrag ging naar de inrichting van het kasteel waar Seghers woonde. Volgens de rechter ging Seghers altijd zo te werk, en was die transactie niet frauduleus. Ook de revisoren gingen vrijuit. Die hadden in de periode voor het faillissement de nominale waarde van de activa ingebracht, en niet een aparte waardering van hun reële waarde. Dat is volgens de rechter toegelaten bij ondernemingen in nood. Ook het Instituut voor Bedrijfsrevisoren denkt daar zo over.Het parket gaat alleen in beroep tegen de vrijspraak voor de nv Groenhove, Hendrik Seghers, drie bestuurders: Hilaire Roose, Johny Cornillie, de ex-kabinetschef van Luc Van den Brande, en Michel Berges, oud-bestuurder bij Fortis en Bank Degroof. De curatoren gaan ook in beroep tegen de vrijspraak van de bedrijfsrevisoren Roger Tiest en Frans Samyn. De zaak wordt een eerste maal behandeld door het hof van beroep op 4 maart. Hendrik Seghers spreekt over een eis tot schadevergoeding na de vrijspraak in eerste aanleg. "Wij wachten nu eerst nog het beroep af", zegt zijn advocaat. (WVD)