In vergelijking met februari vorig jaar steeg de omzet van de detailhandel in de landen van de eurozone met 2,4 procent, blijkt uit een raming van het Europees statistiekbureau Eurostat. In vergelijking met de eerste maand van dit jaar nam de verkoop licht toe met 0,2 procent.

In de volledige Europese Unie, die 28 lidstaten telt, daalde de omzet in vergelijking met januari met 0,1 procent, terwijl er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar een toename met 3 procent werd geregistreerd.

De sterkste groei op jaarbasis werd opgetekend in Roemenië (+19,3 procent) en Luxemburg (+18,3 procent), terwijl de winkeliers in België (-2,4 procent), Slovenië (-1,4 procent) en Denemarken (-1,0 procent) in februari af te rekenen kregen met de sterkste afname. Cijfers over Nederland zijn nog niet bekend.

De raming van Eurostat brengt - opnieuw - slecht niews voor de detailhandel in ons land, want de omzet van de winkeliers in België daalt al voor de vijfde maand op rij.

In oktober kromp de verkoop in de Belgische detailhandel al met -1,3 procent, gevolgd door een opeenvolgende terugval in november (-2,2 procent), december (-1,0 procent), januari (-3,5 procent) en februari( (-2,4 procent). (BO)

In vergelijking met februari vorig jaar steeg de omzet van de detailhandel in de landen van de eurozone met 2,4 procent, blijkt uit een raming van het Europees statistiekbureau Eurostat. In vergelijking met de eerste maand van dit jaar nam de verkoop licht toe met 0,2 procent. In de volledige Europese Unie, die 28 lidstaten telt, daalde de omzet in vergelijking met januari met 0,1 procent, terwijl er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar een toename met 3 procent werd geregistreerd.De sterkste groei op jaarbasis werd opgetekend in Roemenië (+19,3 procent) en Luxemburg (+18,3 procent), terwijl de winkeliers in België (-2,4 procent), Slovenië (-1,4 procent) en Denemarken (-1,0 procent) in februari af te rekenen kregen met de sterkste afname. Cijfers over Nederland zijn nog niet bekend.De raming van Eurostat brengt - opnieuw - slecht niews voor de detailhandel in ons land, want de omzet van de winkeliers in België daalt al voor de vijfde maand op rij.In oktober kromp de verkoop in de Belgische detailhandel al met -1,3 procent, gevolgd door een opeenvolgende terugval in november (-2,2 procent), december (-1,0 procent), januari (-3,5 procent) en februari( (-2,4 procent). (BO)