Het vertrouwen van de Belgische ondernemers is in augustus opnieuw verzwakt, nadat het in juli een lichte opflakkering had gekend. Dat blijkt uit de conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België, die deze maand afklokt op -2,1, het laagste peil sinds september 2016.

Het vertrouwen van de ondernemers verzwakte in de diensten aan ondernemingen (van 14,7 tot 10,7) en in de handel (van 2,5 tot 0,4), waardoor de aanzienlijke verbetering van juli deels werd tenietgedaan.

In de verwerkende nijverheid daarentegen herstelde het vertrouwen licht (van -5,1 tot -4,9) , na twee dalingen op rij.

Het vertrouwen van de bouwondernemers stabiliseerde (van -3,6 tot -3,7), na een forse verslechtering van vorige maand.

Consumenten zijn momenteel optimistischer dan de ondernemers, bleek eerder deze week uit een andere peiling van de Nationale bank van België (NBB) . Het consumentenvertrouwen in ons land bleef in augustus stabiel op 2, het hoogstepeil sinds de conjunctuurpiek van 2007.

NBB
© NBB
Het vertrouwen van de Belgische ondernemers is in augustus opnieuw verzwakt, nadat het in juli een lichte opflakkering had gekend. Dat blijkt uit de conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België, die deze maand afklokt op -2,1, het laagste peil sinds september 2016.Het vertrouwen van de ondernemers verzwakte in de diensten aan ondernemingen (van 14,7 tot 10,7) en in de handel (van 2,5 tot 0,4), waardoor de aanzienlijke verbetering van juli deels werd tenietgedaan. In de verwerkende nijverheid daarentegen herstelde het vertrouwen licht (van -5,1 tot -4,9) , na twee dalingen op rij. Het vertrouwen van de bouwondernemers stabiliseerde (van -3,6 tot -3,7), na een forse verslechtering van vorige maand. Consumenten zijn momenteel optimistischer dan de ondernemers, bleek eerder deze week uit een andere peiling van de Nationale bank van België (NBB) . Het consumentenvertrouwen in ons land bleef in augustus stabiel op 2, het hoogstepeil sinds de conjunctuurpiek van 2007.