Na een stabilisering van het ondernemersvertrouwen in juli kijkt de Belgische CEO iets somberder naar de economische evolutie.

De conjunctuurbarometer van de NBB klokt in augustus af op -5,1, tegenover -4,1 in juli, -3,9 in juni en -4,9 in mei.

De daling is vooral toe te schrijven aan de verwerkende nijverheid. Na een duidelijke verbetering in juli, is het bedrijfsklimaat ook enigszins verzwakt in de handel. Het vertrouwen nam daarentegen toe in de dienstverlening aan bedrijven - waardoor de daling van de voorgaande maand ten dele ongedaan gemaakt werd - en, voor de vierde maand op rij, in de bouwnijverheid.

De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend aangeeft, blijft opwaarts gericht.

tabel NBB
© tabel NBB
Na een stabilisering van het ondernemersvertrouwen in juli kijkt de Belgische CEO iets somberder naar de economische evolutie. De conjunctuurbarometer van de NBB klokt in augustus af op -5,1, tegenover -4,1 in juli, -3,9 in juni en -4,9 in mei. De daling is vooral toe te schrijven aan de verwerkende nijverheid. Na een duidelijke verbetering in juli, is het bedrijfsklimaat ook enigszins verzwakt in de handel. Het vertrouwen nam daarentegen toe in de dienstverlening aan bedrijven - waardoor de daling van de voorgaande maand ten dele ongedaan gemaakt werd - en, voor de vierde maand op rij, in de bouwnijverheid. De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend aangeeft, blijft opwaarts gericht.