De conjunctuurbarometer van de NBB steeg van -4,2 punten in maart tot -2,4 punten in april, wat overeenstemt met het hoogte peil dit jaar.

Net als vorige maand verbeterde het bedrijfsklimaat vooral in de verwerkende nijverheid (van -7,9 tot -4,9) en, gematigder, in de bouwsector (van -3,9 tot -3,2). Het orderboekje in die sectoren blijkt beter dan verwacht gevuld.

In de handel (-4,1 tot -7,2) verslechterde de conjunctuur tot het laagste peil sinds januari. En ook in de dienstverlening aan bedrijven (van 11,2 tot 10,8) slabakt het sentiment.

afgevlakte synthetische curve, NBB
afgevlakte synthetische curve © NBB

De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtendens weergeeft en die nog werd beïnvloed door de slechte resultaten van de maanden voordien, blijft in april neerwaarts gericht.

De conjunctuurbarometer van de NBB steeg van -4,2 punten in maart tot -2,4 punten in april, wat overeenstemt met het hoogte peil dit jaar. Net als vorige maand verbeterde het bedrijfsklimaat vooral in de verwerkende nijverheid (van -7,9 tot -4,9) en, gematigder, in de bouwsector (van -3,9 tot -3,2). Het orderboekje in die sectoren blijkt beter dan verwacht gevuld. In de handel (-4,1 tot -7,2) verslechterde de conjunctuur tot het laagste peil sinds januari. En ook in de dienstverlening aan bedrijven (van 11,2 tot 10,8) slabakt het sentiment.De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtendens weergeeft en die nog werd beïnvloed door de slechte resultaten van de maanden voordien, blijft in april neerwaarts gericht.