De Belgische banken hebben nooit méér krediet verleend aan ondernemingen dan vandaag. Eind mei 2016 steeg het kredietvolume aan ondernemingen voor het eerst uit boven de 120 miljard euro. Dat blijkt uit gegevens van de Nationale Bank van België, zo meldt de bankenkoepel Febelfin maandag.

Het gaat om een stijging met meer dan 6 miljard euro tegenover eind mei vorig jaar. Vooral in de laatste maanden is er een expansie: in één maand tijd kwam er 1 miljard euro aan kredieten bij.

Febelfin
© Febelfin

De cijfers, aldus Febelfin-baas Michel Vermaerke, wijzen erop dat 'de Belgische banken niet verzaken aan hun rol om de economie te allen tijde te ondersteunen'.

Ook de kredietverlening aan gezinnen groeide het voorbije jaar, maar minder spectaculair. Eind mei 2016 bedroeg het totale uitstaande bedrag kredieten aan Belgische gezinnen bijna 203 miljard euro. Op een jaar tijd kwam er 9 miljard euro aan kredieten bij, in een maand tijd 628 miljoen euro. (Belga/BO)

De Belgische banken hebben nooit méér krediet verleend aan ondernemingen dan vandaag. Eind mei 2016 steeg het kredietvolume aan ondernemingen voor het eerst uit boven de 120 miljard euro. Dat blijkt uit gegevens van de Nationale Bank van België, zo meldt de bankenkoepel Febelfin maandag.Het gaat om een stijging met meer dan 6 miljard euro tegenover eind mei vorig jaar. Vooral in de laatste maanden is er een expansie: in één maand tijd kwam er 1 miljard euro aan kredieten bij. De cijfers, aldus Febelfin-baas Michel Vermaerke, wijzen erop dat 'de Belgische banken niet verzaken aan hun rol om de economie te allen tijde te ondersteunen'. Ook de kredietverlening aan gezinnen groeide het voorbije jaar, maar minder spectaculair. Eind mei 2016 bedroeg het totale uitstaande bedrag kredieten aan Belgische gezinnen bijna 203 miljard euro. Op een jaar tijd kwam er 9 miljard euro aan kredieten bij, in een maand tijd 628 miljoen euro. (Belga/BO)